Визначили представника Кіровоградщини на Всеукраїнських змаганнях Школи безпеки (ФОТО)

Червень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1527 | Коментарі: 0

Альпініст, рятувальник, медик – це далеко не повний перелік професій, які випробували на собі учасники сьомих обласних змагань «Школи безпеки». Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

Всього у фіналі, організованому управлінням освіти та науки, сім’ї та молоді облдержадміністрації, УМНС в області, навчально-методичним центром та Кіровоградським відділенням Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» взяли участь 12 команд.
Діти пересувалися по стіні, переправляли уявного постраждалого з висоти та навпаки. Відбувся цей етап змагань на базі Державної льотної академії України. Під час альпіністських вправ важливо було і самому не схибити і бути однією командою під час закріплення Вандрелея (так звуть опудало «постраждалого») для переправи. Той самий командний дух знадобився і під час рятування пораненого з літака. Учасника діставали з кабіни, перекладали на носилки, закріпляли, не зважаючи на старанні конвульсії та, врешті, доправляли до кабіни швидкої. Крім того, діти мали надати і першу медичну допомогу пораненому. Щоправда, деяким командам заважала дитяча безпосередність і сміх. За що суворе журі знімало бали.
Далі команди перемістилися на базу обласного центру туризму та краєзнавства, де мали продемонструвати бойове розгортання – роботу професійних пожежних для початкового етапу боротьби з пожежею. Ще одним з етапів змагань було орієнтування на місцевості. Також діти у хімзахисних костюмах рятували потерпілого із зони ураження.
Як зазначив начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, підполковник служби цивільного захисту Андрій Бичев, такі змагання потрібні не тільки для того, аби діти відчули себе учасниками пригоди. Тут росте зміна нинішньому поколінню рятувальників, адже кількість техногенних аварій у світі не зменшується.
Діти протягом двох днів жили у наметах, тому могли вдосталь відчути не лише труднощі, а й принади життя туристів. Між тим, настав час і для оголошення переможців у окремих номінаціях. На етапі «Рятування постраждалого з макету літака», «Аварійно-рятувальні роботи в зоні авіаційної аварії» та орієнтуванні на місцевості перше місце посіла команда Новгородківського району; найкраще надали першу медичну допомогу та евакуювали постраждалого учасники команди Долинського району, в бойовому розгортанні, рятувальних роботах в зоні техногенної аварії та «пошуково-рятувальних роботах в умовах природного середовища з елементами рятувально-прикладної дистанції» рівних не було команді Кіровограда.
У загальному заліку третє місце посіла команда Добровеличківського району, друге – Петрівського та перше – Новгородківського району. Ця команда і поїде на Всеукраїнські змагання «Школи безпеки», які відбудуться у Південноукраїнську.

Визначили представника Кіровоградщини на Всеукраїнських змаганнях Школи безпеки (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool