Виявлено порушення з боку міліції при притягненні осіб до адміністративної відповідальності

Квітень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1090 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровського району міста Кіровограда в поточному році проведено перевірку стану додержання органами внутрішніх справ вимог законів при притягненні осіб до адміністративної відповідальності за правопорушення, вчинені у громадських місцях та у сфері обігу наркотичних засобів. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як повідомив прокурор району Андрій Коваль, виявлено численні порушення, що допускаються працівниками Кіровського ВМ Кіровоградського МВ УМВС України в області при провадженні справ про адміністративні правопорушення. Складені протоколи про вчинення адміністративних правопорушень та винесені по них постанови не завжди відповідають вимогам Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, у деяких протоколах та постановах документально не підтверджуються дані осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності. Відсутні дати повідомлення про час та місце розгляду адміністративної справи, а також - дати вручення копії постанови про притягнення до адміністративної відповідальності та відмітки про її направлення. При винесенні деяких постанов допускаються порушення КУпАП в частині відсутності підпису особи, яка її винесла. У протоколах та постановах не зазначаються обставини, які пом’якшують чи обтяжують вину правопорушника, що не дає змоги визначити повноту накладеного стягнення тощо.

Узагальнюючи сказане Андрій Коваль додав, що виявленні прокуратурою порушення стали підставою для скасування 18 постанов про адміністративні правопорушення у зв’язку з грубим порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення. За результатами перевірки на ім’я начальника райвідділу міліції спрямоване подання. Документ розглянуто й задоволено: 8 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool