Виступ Президента на церемонії з нагоди започаткування безвізового режиму між Україною та ЄС

Червень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

Дорогі українці! Я – українець і я люблю свободу! Це саме те, що сьогодні відчуває кожен українець.

Шановні представники дипломатичного корпусу! Нарешті це трапилось.

До цього дня ми йшли дуже й дуже довго і ми дуже чекали цього дня. Але ми не сиділи склавши руки – а вся країна, весь український народ наполегливо працювали, змінюючи країну.

Ми наблизили цей день, коли вийшли на Майдан і здійснили Революцію гідності. Ми, українці, створивши у нечувано короткий термін Збройні Сили України, українську армію, українське військо, захистили свою свободу, свою землю, свою волю, демократію від російської агресії і від російської навали, захищаючи зі зброєю в руках кожен клаптик української землі. Ми здійснили і імплементували План візової лібералізації, а пан Посол може підтвердити, що там було майже 150 пунктів, над виконанням яких треба було дуже потужно працювати. І ми зробили це.

Ми це зробили з твердою надією, що обов’язково пройдемо цей непростий іспит. Хтось чекав, що ми цього не зробимо і в нас це не вийде – як зі Сходу, так і в середині країни, потираючи руки, коли переносилися терміни. Але ми твердо вірили, що якщо є домовленість з нашими європейськими партнерами, слово буде витримано.

І в решті-решт ми можемо говорити – зараз ми запускаємо зворотній відлік.

Зворотній відлік до незворотних змін. І це буде остаточне «прощавай» російській імперії і слова «back in the USSR» ми будемо чути лише слухаючи Beatles і ніколи більше не повернемося в Радянський Союз тому, що ми - горда і вільна демократична нація, повертаємося до родини європейських народів. І я пишаюся, що нам це вдалося.

Думаю, що цьому радіють зараз на небі і герої Небесної Сотні, і герої українського війська, які віддали життя за нашу свободу, нашу незалежність, нашу демократію і за цю мить повернення до Європи.
За 12 годин останній звук зворотного відліку ознаменує виправдання наших надій. Він ознаменує падіння нехай не бетонної Берлінської стіни, але паперової завіси, яка довгі роки відділяла українців від європейської родини.

І сьогодні, о 12 годині ночі, коли настане історична дата – 11 червня, ця паперова завіса впаде.

Хотів би сьогодні нагадати слова великого європейця – Німецького Канцлера Віллі Бранта «Віднині те, що є єдиним цілим, буде розвиватися як одне ціле». Одне ціле: Європа, Європейський Союз і наша фантастична держава Україна.

І з цими словами запустити остаточний зворотний відлік годинника до запуску безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом – це є велика честь.

Вчора у Харкові, під час зустрічі з Президентом Литви Далею Грібаускайте ми сказали, що це не завершення, а потужне продовження реформ. Я вірю – Україна буде в НАТО, я вірю – Україна буде в Європейському Союзі і ніщо, ніхто і ніколи нас не зупинить.

Ще раз вітаю, дорогі українці, з цією надзвичайною подією!

Слава Європі і слава Україні!

Офіційне Інтернет-представництво Президента України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool