Виставка творів Анжеліки Рудницької у Кіровограді

Серпень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 990 | Коментарі: 0

23 серпня 2012 року о 14.00 в Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття персональної виставки самобутньої художниці, письменниці, співачки, журналіста, телеведучої Анжеліки Рудницької.

Цієї весни у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка пройшла грандіозна мистецькаї виставка «Містерія літочислення», що стала підсумком восьмирічної художньої діяльності Анжеліки Рудницької. Експозиція займала шість залів і зібрала увесь київський інтелектуальний патріотичний бомонд, більше трьохсот людей прийшли подивитися на витвори Рудницької, як об'їхали усю Європу. Письменники, телеведучі, співаки, актори, народні депутати, художники, усіх не перелічити - від Миколи Томенка до Оксани Білозір, від Івана Марчука до Ніни Матвієнко, від Івана Малковича до Остапа Ступки. Під час відкриття художниця оголосила початок проведення всеукраїнського арт-туру «Містерія літочислення», що пройде в переважній більшості знакових українських міст під гаслом «Зшиємо любов'ю Україну». Цей тур вже приймали у Чернігові, Луганську та у легендарному маєтку Тарнавських в Качанівці, що на Чернігівщині.
17 серпня відбувся вернісаж у Рівному. Спеціально для рідного міста Анжеліка приготувала презентацію нового мистецького циклу «Декаполіс», що досі ніде не демонструвався. 23 серпня виставка стартує у Кіровоградському обласному художньому музеї, де будуть представлені відомі полотна "Яйце-райце. Народження", "Сонцестояння", найжіночніший цикл "Місячне приношення", а також роботи із серії "Містерія літочислення", що дала назву всеукраїнському арт-туру.
Унікальність робіт Рудницької – очевидна. Вона не лише використала традиційні народні техніки вишивання для створення своєї авторської мистецької техніки, а й змогла в своїх творах зберегти глибоконаціональний етнічний український дух, створюючи абсолютно сучасні мистецькі твори. Крім того Анжеліці вдалося зробити справжні мистецькі винаходи: вона вперше в історії України об'єднала два глибинних національних духовних символи – писанку ( яйце-райце) і дерево життя в унікальний образ – дерево-писанку.
Рудницька синтезувала досвід багатьох поколінь зі своїм власним баченням світу, перетворивши роботи, зроблені голковою технікою з ужиткових і ритуальних речей, в мистецькі твори, які залюбки демонструють найвидатніші художні заклади світу.
Її експозиції побували вже чи не у всіх країнах Європи – від Литви і Естонії до Болгарії і Македонії, від Грузії і Румунії до Франції, Бельгії та Голландії (більше 70 виставок). Справжній ажіотаж її мистецтво викликало в Південній Кореї, де Анжеліці Рудницькій 2010 року було присвоєно звання «Світового майстра».
Більшість з нас знає Анжеліку Рудницьку як легендарну телеведучу і творця унікального телепроекту «Територія А», як чудову співачку, як щиру письменницю – автора кількох книжок, громадського діяча. Про її арт-проекти ЗМІ теж багато розказують, але це якраз той випадок, коли дуже важливо побачити твори власними очима.
- Мені дуже приємно ВПЕРШЕ представити свої роботи у Кіровограді. З вашим містом мене пов’язують не лише найкращі спогади про фанстастично емоційні концерти "Території А", не лише тисячі й тисячі листів, які ми отримували від наших прихильників, а й зовсім інші здобутки. Саме у Кіровограді 14-річною я здобула 3 місце у всеукраїнських змаганнях із дзю-до, за яку отримала перший спортивний дорослий розряд. ТОді це здавалося великим досягненням! А ще саме на Кіровоградщині поховані мої бабуся і прабабуся. Так що у нас багато спільного, - ділиться враженнями художниця. – Запрошую усіх на виставку! Приходьте за яскравими враженнями.

Більше інформації про Анжеліку Рудницьку на сайті: http://www.rudnytska.com/


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool