Виставка Нові імена до Дня молоді (ФОТО)

Липень 01, 2011 | Новини | Переглядів: 3264 | Коментарі: 0

29 червня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки дипломних робіт випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Організаторами виставки є управління культури і туризму обласної державної адміністрації, управління сім’ї та молоді обласної державної адміністрації, Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка та Кіровоградський обласний художній музей.
Починаючи з 2004 року студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка представляють свої дипломні роботи у виставкових залах Кіровоградського обласного художнього музею.
Обласним художнім музеєм постійно проводиться робота по виявленню молодих талантів та залученню їх до виставкової діяльності. В цих стінах молоді художники мають змогу разом з визнаними митцями прийняти участь в різноманітних тематичних виставках і одержати такий потрібний досвід.
Дипломні роботи студентів мистецького факультету завжди привертали увагу своєю неординарністю, оригінальністю, відрізнялися різноплановістю, творчим підходом та експериментальністю. В експозиції представлено більше 70-ти робіт, які відносяться до різних видів образотворчого мистецтва, виконані в різноманітних техніках. Кожна робота по-своєму цікава й унікальна у своєму творчому задумі.
В техніці олійного живопису, графіки та мішаної техніки виконані роботи Є.Івасюти «Сільський пейзаж», «Біля тину», «Карпати», І.І.Понзель «Мімози», О.В.Нежевляк «Жоржини», «Осінь золота», «Ранковий букет», В.С.Соколовської «Літній вечір», «Світанок», «Надвечір’я», Д.С.Рачкован «Портрет гончара», Л.О.Івченко «На подвір’ї», К.С.Титаренка «Натюрморт з атрибутами мистецтва», О.Ю.Федотової «Натюрморт в стилі кубізм», «Класичний натюрморт», «Натюрморт в стилі імпресіонізм», О.О.Стрілець «Хамелеон», «Змія», «Жаба», І.Ю.Коцюбенко «Емоція квадрату», А.М.Войтович «Гордість», «Хитрість», «Скромність», В.О.Сіроштан «Графічні композиції з використанням стилізованих рослинних мотивів», А.В.Безуглої «Натюрморт», О.М.Березовської «Купальська ніч», С.О.Довгої «Софіївський парк», І.В.Товстоган «Вулична фантасмагорія. Композиція № 1, № 2, № 3».

Виставка Нові імена до Дня молоді (ФОТО)

Виставка Нові імена до Дня молоді (ФОТО)

Виставка Нові імена до Дня молоді (ФОТО)

Виставка Нові імена до Дня молоді (ФОТО)


Такий вид мистецтва як витинанка презентують роботи О.О.Закревської «Вечеря» та В.В.Тимченко «Як зазимує, то й жаба оніміє…», «Коли рак на горі свисне», «І риби наловить, і ніг не змочить». Цікаву композицію в техніці нитяк представила І.М.Лєвєнцова – триптих «Ніч на Купала».
Творчим підходом та оригінальністю привертають увагу керамічні вироби Н.М.Піскун «Казковий ліс», чудовий поліптих О.М.Терещенка «Музика душі», В.В.Драченка «Гончарі», «Чоботар», «Коваль», керамічні вази І.В.Лябіхової «Містечко».
В техніці гарячого, холодного батику та мішаної техніки виконано роботи О.М.Жданової «Мамай охоронець», Л.В.Коломієць «Берегиня», О.Л.Філоненко «Літо», гумористична серія робіт Л.В.Жанталай «Кіт-одинак», «Романтичне побачення», «Тимчасові труднощі», «Щире кохання», «Котячі діти», В.М.Крайньої «В пошуках музи», А.В.Лунгол «Обрядовий рік», С.В.Найдюк «Єгипет», Ю.І.Лук’яненко «Маки».
Рушник «Урочистий», вишитий художньою гладдю, презентували на виставці О.В.Маліцька та Д.С.Тіткова.
Оригінальну композицію, створену за допомогою гіпсу та акрилу, представив І.Г.Клименко – «Скульптурний рельєф за мотивами Кноського палацу».
Викликає захоплення, подив та зацікавлення військово-історична мініатюра «Вогнем і мечем» Є.В.Просяніка, виконана в техніці об’ємної пластики.

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка - це один із провідних осередків вищої освіти в області, що дають талановитій молоді старт у доросле життя. Проведення в музеї виставок, що презентують творчість молодих художників, стало вже доброю традицією. Ми маємо можливість побачити рівень підготовки молодих талантів, чиї твори варті того, щоб експонуватись в стінах Кіровоградського обласного художнього музею.


Леся Дмітрієва – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool