Виставка «Лісова пісня» за підсумками проведення мистецької акції - пленеру «Кіровоградщина - очима художників»

Вересень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1865 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки творів за підсумками проведення мистецької акції – пленеру «Кіровоградщина - очима художників» у Маловисківському районі.

Організаторами цієї акції стали Оникієвська сільська рада, приватна галерея Андрія Кадигроба та Кіровоградський обласний художній музей.
На Кіровоградщині вже стало традицією проведення таких обласних пленерів – виїздів художників у мальовничі місця нашої області. Вперше мистецька акція-пленер «Кіровоградщина - очима художників» була проведена в серпні 1999 року в Новгородківському районі до Дня незалежності України. З того часу пленери були проведені в Новгородківському, Долинському, Добровеличківському, Новоукраїнському, Кіровоградському, Онуфріївському, Олександрійському, Новомиргородському та Вільшанському районах.
З 27 червня по 2 липня 2011 року в околицях мальовничого села Оникієво Маловисківського району було проведено мистецьку акцію - пленер, урочисте закриття якого співпало з проведенням Першого обласного Фестивалю авторської (бардівської) пісні «Лісова пісня».
В пленері прийняли участь викладач мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олександр Демиденко, лауреати Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення» Андрій Кадигроб та завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний, художники Ігор Вишніченко (смт Новгородка), Віктор Осипенко (смт Помічна Добровеличківського району), випускник мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Євген Івасюта.
В експозиції представлено 32 роботи художників, створених участниками на пленері.
Під час відкриття виставки були передані учасниками пленеру за сприяння у підготовці та проведенні мистецької-акції Оникієвській сільській раді роботи О.В. Демиденка «Літній день», А.М.Кадигроба «День у Лісовій пісні» та Кіровоградському обласному художньому музею роботи В.І. Осипенка «Біля ставу», А.Д. Кімнатного «Захід», І.Б.Вишніченка «Гребля» та Євгена Івасюти «Захід».
Також під час заходу прозвучали музичні композиції у виконанні викладача Кіровоградської музичної школи № 2 ім. Ю. Мейтуса, лауреата Міжнародних конкурсів авторської пісні Катерини Соломєєвої, учня Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса, лауреата Міжнародних конкурсів Дмитра Стояна та виконавця авторської пісня Іона Ріка.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», фото Ігоря Філіпенка.

Виставка «Лісова пісня» за підсумками проведення мистецької акції – пленеру «Кіровоградщина - очима художників»

Виставка «Лісова пісня» за підсумками проведення мистецької акції – пленеру «Кіровоградщина - очима художників»

Виставка «Лісова пісня» за підсумками проведення мистецької акції – пленеру «Кіровоградщина - очима художників»

Виставка «Лісова пісня» за підсумками проведення мистецької акції – пленеру «Кіровоградщина - очима художників»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool