Винуватців у випадку в пасажирському поїзді Москва-Одеса притягнуто до відповідальності

Грудень 02, 2016 | Новини | Переглядів: 1162 | Коментарі: 0

До відповідальності за інцидент, що стався 30 листопада в пасажирському поїзді №23 Москва – Одеса, притягнуто понад 10 працівників та керівників пасажирського вагонного депо ст. Одеса-Головна.

При цьому більшість причетних отримали догани й стягнення, декілька залізничників, що займалися підготовкою даного рейсу, звільнено з посад. Наразі службове розслідування на регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ триває.

Такі заходи стали відповіддю на колективну скаргу пасажирів вагону №14 поїзда №23 Москва – Одеса, що була залишена в Книзі скарг та пропозицій 30 листопада 2016 року. Згідно з текстом звернення, пасажири нарекли на неналежний технічний стан вагону та зазначили, що на протязі рейсу на вікнах і полицях лежав сніг. В супровід цього було надано відповідні фото.

В ході розгляду матеріалів було встановлено, що вагон №14 пасажирського поїзду №24/23 сполученням Одеса – Москва здійснював перевезення пасажирів в період з 28 по 30 листопада. З’ясовано, що на шляху прямування поїзда до Москви температурний режим у вагоні підтримувався згідно норми. Проте не зважаючи на постійне підтримання тепла в вагоні (+20°С), на зворотному шляху через погіршення погодних умов, а саме сильний вітер та рясні опади, температура всередині вагона знизилася, а скрізь віконні рами потрапив сніг, з чим і поскаржилися пасажири. Також встановлено, що в цей час вагон опалювався твердим паливом, а високовольтне опалення працювало частково.

Враховуючи те, що вагон пройшов підготовку до зимових перевезень, під час оперативної наради в пасажирському вагонному депо ст. Одеса-Головна визначено, що даний випадок став можливим через неякісне виконання обов’язків з боку працівників депо та цеху внутрішнього обладнання вагонів (а саме через неякісне ущільнення вікон), які здійснювали підготовку вагону до рейсу 28 листопада та контроль за її виконанням. Винних притягнуто до відповідальності.

Разом з цим, на регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ забезпечено ознайомлення працівників з даним випадком з метою зміцнення виробничої дисципліни, розроблено організаційно-технічні заходи щодо попередження подібних інцидентів та створено комісію за участю фахівців філії і виробничого підрозділу щодо ретельної перевірки поїздів, які готуються в депо до відправлення.

Важливо додати, що на поточний час показник зношуваності парку пасажирських вагонів на регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ становить 78%, а середній вік рухомого складу сягає понад 30 років. Втім фахівці здійснюють всіх можливих заходів задля забезпечення безпечного та максимального комфортного перевезення пасажирів. Крім того, розроблено та розпочато реалізацію програми щодо оновлення рухомого складу до 2025 року, в тому числі парку пасажирських вагонів.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool