Віктор Сівець: Запровадження електронного обліку деревини буде реалізовано до кінця 2011 року

Липень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1205 | Коментарі: 0

В Українському національному інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ» відбулася прес-конференція Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця.

Головними темами, що були висвітлені в ході прес-конференції стали: звіт щодо основних економічних показників діяльності підприємств Держлісагентства за І-ше півріччя 2011 року, запровадження електронного обліку деревини, проведення спеціальних аукціонів з продажу необробленої деревини, заходи в рамках пожежонебезпечного періоду тощо.
Так, Голова Держлісагентства Віктор Сівець зазначив, що з початку 2011 року висаджено лісові культури на площі 43,8 тис. га, в тому числі 19,7 тис. гектарів нових лісів на малопродуктивних та ерозійно небезпечних землях, що становить відповідно 108,3% та 103,3 % до завдання. Крім того, за перше півріччя Держагентство лісових ресурсів України збільшило реалізацію на 41%, а саме реалізовано продукції на 2,36 млрд. грн. Це на 690 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2010 року.
За словами Віктора Сівця, такої суми вдалося досягти за допомогою проведення аукціонів. "З початку року ми відновили практику проведення аукціонів, як єдиного гаранта подолання корупції в галузі. Є аукціони, є ринкова ціна, і ми бачимо, як почалася збільшуватися реалізація", - зазначив глава агентства. «За рахунок запровадження прозорого ринку реалізації деревини, нам вдалося суттєво покращити соціальне забезпечення працівників галузі. Середньомісячна заробітна плата одного працівника за 6 місяців поточного року за оперативними даними становить 2455 грн. і зросла, порівняно з відповідним періодом 2010 року, на 623 грн., або 34%.».
Щодо пріоритетів в діяльності Держлісагентства Віктор Сівець зазначив, що наразі, представники галузі докладають максимум зусиль щодо запровадження електронного обліку деревини, який планується завершити до кінця 2011 року і який повністю унеможливе обіг деревини, отриманої злочинним шляхом. «Ми зараз активно займаємося вирішення питання запровадження електронного обліку деревини і до кінця 2011 р. він має повністю заробити на території України», — заявив Віктор Сівець.
За його словами, деревина буде оснащена чипом, який буде показувати кубатуру, асортиментну структуру та ділянку, на якому була заготовлена ця деревина. Він зазначив, що один чіп коштує 5 коп. Їх і все обладнання закуповують в Австрії. При цьому держава на закупівлю обладнання грошей не виділила, і устаткування підприємства закуповують за власні кошти.
Віктор Сівець зазначив, що Житомирська область уже повністю закупила все необхідне обладнання для того, щоб почати електронний облік деревини. Він підкреслив, що розроблений план-графік до кінця 2011 р., за яким всі підприємства будуть закуповувати необхідне обладнання.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool