Віктор Серпокрилов: під час літніх канікул ми повинні охопити відпочинком та оздоровити у таборах не менше 50-ти відсотків дітей

Червень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1392 | Коментарі: 0

Про це під час засідання міжвідомчого оперативного штабу з координації роботи щодо підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2011 році повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов.

Звертаючись до учасників наради, Віктор Серпокрилов наголосив, що Кабінетом Міністрів України перед владою на місцях поставлене першочергове завдання – забезпечити оздоровлення та відпочинок під час літніх канікул не нижче 50% дітей віком від 7 до 16 років. – Це питання знаходиться на особистому контролі у Прем’єр-Міністра, і кожен керівник, посадова особа, які відповідають за забезпечення відпочинку дітей влітку, в разі невиконання поставлених перед ними Урядом завдань, нестимуть персональну відповідальність, – зазначив заступник голови облдержадміністрації.
Про хід проведення оздоровчої кампанії в області влітку 2011 року поінформував начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Сергій Пастернак.
Він повідомив, що на здійснення заходів з оздоровлення та відпочинку дітей у нинішньому році з бюджетів усіх рівнів та за рахунок позабюджетних коштів передбачені видатки у сумі 16,7 млн. грн. проти 15,9 млн. грн. у минулому році.
Станом на 20 червня нинішнього року в області вже функціонує 538 літніх таборів, де оздоровленням та відпочинком охоплено 39348 дітей, або ж 41,2% від загальної чисельності дітей віком від 7 до 16 років. Всього ж у нинішньому році планується оздоровити 47888 дітей (50,1% від загальної чисельності таких дітей в області).
У таборах з денним перебуванням та стаціонарних оздоровчих закладах планується оздоровити 2900 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування віком від 7 до 16 років (100% дітей даної категорії), 964 дитини – інваліда (49,3%), 9215 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей (83%), 1090 дітей постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (68,5%).
У містах обласного значення на сьогоднішній день відсоток охоплення дітей оздоровленням та відпочинком становить: у м. Олександрії – 34,2%, у м. Знам’янка – 16,9%, у м. Кіровограді – 15,3%, у м. Світловодську – 11,6%.
Сергій Пастернак констатував, що окремі райони області не досягли планового показника, зокрема, Вільшанський, Долинський, Знам’янський, Петрівський, хоча тут ситуація значно оптимістичніша – рівень охоплення дітей відпочинком та оздоровленням становить від 43 до 47%, і є усі можливості виконати завдання. Більше зусиль доведеться докласти Маловисківському району, де на даний час охоплено оздоровленням і відпочинком лише 37,1%. дітей.
Як повідомив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Шеремет, на літній відпочинок дітей в області вже виділено 11,3 млн. грн., з яких 5,2 млн. грн. – на відпочинок дітей у пришкільних літніх таборах.
– Ми повинні активізувати нашу роботу у напрямку максимального залучення школярів до відпочинку та оздоровлення у літніх таборах області. З цією метою також необхідно опрацьовувати питання із залучення позабюджетних коштів, які мають бути спрямовані на відпочинок дітей, – зазначив Віктор Серпокрилов, звертаючись до членів оперативного штабу.
Враховуючи важливість розглянутого питання, учасниками засідання було прийняте рішення проводити засідання міжвідомчого оперативного штабу з координації роботи щодо підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2011 році кожні десять днів. Це дозволить здійснювати моніторинг реальної ситуації та приймати оперативні рішення у напрямку покращення відпочинку дітей у літніх таборах області.
– Маю надію, що вже до наступного засідання нам вдасться суттєво покращити ці показники і ми зможемо вже найближчим часом оздоровити та охопити відпочинком у літніх таборах області 50,1% дітей, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

джерело: сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool