Вихованці школи-інтернату відвідали народний музей історії пожежної охорони Кіровоградщини (фото)

Грудень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1348 | Коментарі: 0

Питання безпеки дітей завжди було пріоритетним для Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області. Із року в рік фахівцями служби цивільного захисту проводяться агітаційно-роз`яснювальні заходи для дітей з питань пожежної безпеки та правил безпечної поведінки у побуті.

Так і цими днями, напередодні дня Святого Миколая, Управлінням було зроблено ще один крок назустріч безпеці. Для вихованців Знам`янської спеціальної школи-інтернату було організовано екскурсію до народного музею історії пожежної охорони Кіровоградщини. Традиційно захопливу розповідь про історію Кіровоградської пожежної охорони розпочала керівник музею Людмила Костилева. В ході екскурсії мова поступово перейшла із минулого до сьогодення, а експонати музею стали наочним підтвердженням слів екскурсовода. Діти роздивлялися макети пожежних машин, інструменти для гасіння пожежі, захисні рятувальні костюми та безліч цікавих експонатів про розвиток пожежної охорони в області. Із особливим захватом школярі спостерігали за діорамою, з допомогою якої моделювалися різноманітні вогневі випадки у домівках громадян. Звичайно ж, не обійшлося і без повчальних настанов. «Пожежу краще попередити, ніж загасити» - саме під таким девізом екскурсія перемістилась до останньої та найбільш цікавої зали виставки. Тут основна увага акцентувалася на дотриманні правил пожежної безпеки у побуті та взагалі при поводженні з вогнем. Наглядно були продемонстровані експонати, які доставили сюди рятівники безпосередньо з місця пожежі. На перший погляд - звичайні речі, але саме вони іноді можуть стати причиною виникнення серйозної пожежі. І це є важливим моментом у розумінні всієї небезпеки порушення правил пожежної безпеки. Саме такі екскурсії можуть дати максимум корисних знань для безпечного майбутнього підростаючого покоління, тому що є змістовними та пізнавальними.
Окрім важливої інформації, вихованці школи-інтернату наостанок отримали подарунки від начальника Управління Держтехногенбезпеки в області полковника служби цивільного захисту Ігоря Парфьонова. По очах було видно, що діти залишились задоволеними подарунками та екскурсією.
Увагу дітям приділили і представники районних відділів Управління Держтехногенбезпеки в області. Фахівці Світловодського районного відділу відвідали одну з груп дитячого садочку «Рябінушка» і подарували малечі іграшкового Діда Мороза та солодощі. Працівниками Знам’янського районного відділу було організовано зустріч з учнями першого та другого загальних класів Знам’янської загальноосвітньої школи-інтернату. Відповідаючи на питання новорічної вікторини, діти засвоювали знання з пожежної безпеки, а наостанок ще й отримали за це цікаві подарунки. Представники Новомиргородського районного відділу поздоровили з наступаючим днем святого Миколая учнів 1-го класу місцевої спецшколи - інтернату та подарували школярам новорічні пакунки з цукерками, дали їм ряд корисних порад, пов’язаних з правилами безпечної поведінки під час Новорічних та Різдвяних свят.
У подальшому Управлінням Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області планується проведення ще не одного подібного заходу, адже вони дають дітям знання, які стануть їм у нагоді в подальшому житті.

Вихованці школи-інтернату відвідали народний музей історії пожежної охорони Кіровоградщини (фото)

Вихованці школи-інтернату відвідали народний музей історії пожежної охорони Кіровоградщини (фото)

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool