Відзнаку Міністерства культури до Дня художника отримав відомий у Кропивницькому митець (ФОТО)

Жовтень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 2580 | Коментарі: 0

Кіровоградський обласний художній музей щиро вітає Валерія Миколайовича Давидова із відзначенням Почесною грамотою Міністерства культури України з нагоди Дня художника!

7 жовтня 2016 року в Кіровоградському обласному художньому музеї під час відкриття виставки до Дня художника дану відзнаку Валерію Миколайовичу урочисту вручила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Григорівна Животовська.

Клопотання на відзначення подавав саме Кіровоградський обласний художній музей у витоків якого стояв Валерій Миколайович Давидов і був одним із перших директорів, який доклав чимало зусиль для відкриття музею для відвідувачів.

За ініціативи В.М. Давидова у 1999 році була започаткована мистецька акція-пленер «Кіровоградщина – очима художників», яка стала традиційною, і проводиться щороку до Дня незалежності України на теренах нашої області. У 2008 році, як художник брав участь у Національному проекті «Українці у світі» (створення портретів знаних українців, написав п’ять портретів, зокрема, портрети відомих художників-земляків, видатних діячів культури ХХ століття Петра Оссовського та Олександра Осмьоркіна).

Валерій Давидов є учасником проекту «Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської», зокрема, взяв участь у виставці кіровоградських художників в Національному заповіднику «Софія Київська», що проходила в рамках даного проекту.
У січні 2005 року став членом Національної спілки художників України.
У травні 2006 року в співавторстві з членом НСХУ Артемом Кіндрицьким був художником-постановником спектаклю за твором Івана Франка «Лис Микита» в Кіровоградському обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Кропивницького.

На сьогодні В.М. Давидов працює старшим викладачем кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та зосереджує свою увагу на вихованні талановитої молоді.

Кіровоградський обласний художній музей щиро вітає Валерія Миколайовича Давидова із відзначенням Почесною грамотою Міністерства культури України з нагоди Дня художника!


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool