Відшкодування комунальних платежів включається до доходу платника єдиного податку

Квітень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

Згідно зі ст. 292.1 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755 доходом платника єдиного податку для фізичної особи — підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

А тому, звертаємо увагу платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, що при здійсненні операцій здачі в оренду нерухомого майна та віднесення до доходу сум комунальних платежів, які сплачуються орендарем, слід враховувати наступне.

Якщо орендар самостійно не укладає договори на споживання комунальних послуг, а здійснює відшкодовування орендодавцю у частині понесених ним витрат на оплату комунальних послуг, то у договорі оренди має бути визначено порядок розрахунку вартості спожитих орендарем комунальних послуг та їх оплати (компенсації). Враховуючи вищевикладене, якщо сплату комунальних платежів передбачено договором оренди, то відшкодована орендарем сума комунальних послуг платнику єдиного податку повністю включається до доходу платника єдиного податку від провадження ним діяльності з надання послуг (надання нерухомості в оренду).
Якщо договором оренди не передбачено сплату орендарем комунальних платежів, але такі платежі відшкодовуються орендарем платнику єдиного податку, то сума цих платежів вважатиметься доходом, отриманим від виду діяльності, який не зазначений у свідоцтві платника єдиного податку, та до таких доходів застосовується ставка єдиного податку згідно з ст. 293.4 Податкового кодексу України у розмірі 15%.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool