Відпочиваючим на кіровоградських пляжах нагадали про правила безпеки (фото)

Липень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1138 | Коментарі: 0

Найулюбленішим місцем відпочинку влітку залишаються береги річок та ставків. Зануритися у прохолодну воду - що може бути приємніше у спеку!

Та водночас водна гладь становить загрозу для тих, хто легковажить правилами безпеки. Саме влітку стрімко збільшується кількість загиблих на водоймах. На Кіровоградщині з початку року потонуло 34 людини, 29 з них позбулися життя через необережне поводження на воді з початку купального сезону. Серед загиблих троє дітей.
25 липня працівниками Управлінння Держтехногенбезпеки, рятувальниками та представниками міськвиконкому проведено профілактичний рейд по водоймах обласного центра. У Кіровограді на річках Інгул і Сугоклея протягом липня загинуло троє чоловіків.
Розпочався рейд з Ковалівського пляжу. Слід зазначити, що у місті жодний пляж не має відповідного статусу і купатися тут офіційно заборонено. Та хіба ж можливо утриматися від спокуси, коли температура повітря впевнено тримається вище 30 градусів? Тож тих, хто знехтував забороною, було достатньо. Серед відпочиваючих і сім'ї з дітьми, і молодь, і люди поважного віку. Ті, з ким вдалося поспілкуватися, розповіли, що знають, що купатися не можна, та іншого порятунку від спеки не бачать. Що ж стосується правил безпеки на воді, то їх, безумовно, намагаються дотримуватися. Учасники рейду розповіли відпочиваючим про дії у випадку, якщо тоне людина, роздали листівки з правилами поводження на воді. Приємно, що грубих порушень правил безпеки під час відпочинку на воді виявлено не було: дітки купалися під наглядом дорослих, ніхто не поєднував відпочинок з вживанням алкоголю.
Подібна картина спостерігалася і на Новомиколаївському пляжі. Тут чистіше ніж на Ковалівці. Про це дбають орендатори. Але ні буйків, ні рятувальників на пляжі також немає. Були серед відпочиваючих гості з Донецька. Вони розповіли, що порівняно з Кальміусом Інгул чистіший і відпочивати тут приємніше. Цікавим було спілкування з малечею. Діти самі розповідали як слід себе вести у воді, щоб це було безпечно, уважно слухали настанови старших та вивчали зміст вручених їм листівок.
А от відвідини ще одного місця відпочинку кіровоградців – Солдатських ставків, виявили грубе порушення правил безпеки на воді. Тут купалася група підлітків без нагляду дорослих. У якості плавзасобу вони використовували дерев’яну колоду, з якої стрибали у воду. Деревина весь час переверталася і в любу мить могла вдарити когось з хлопчаків. На жаль, зауваження хлопці проігнорували. Тож закликаємо батьків бути уважними до своїх дітей. Проводьте з ними бесіди, пояснюйте небезпечність тих чи інших вчинків. Вчіть обережності та відповідальному ставленню до власного життя.
Управління Держтехногенбезпеки та Територіальне управління МНС в області просять громадян дотримуватися правил безпечної поведінки під час відпочинку на водоймах: не купатися у необладнаних для цього місцях, не стрибати у воду там, де ви не знаєте дна, не заходити у воду після довготривалого перебування на сонці та у нетверезому стані. Нехай ваш відпочинок буде безпечним!
Управління Держтехногенбезпеки в області

Відпочиваючим на кіровоградських пляжах нагадали про правила безпеки (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool