Відображення платником податку на прибуток у податковій звітності витрат на придбання товарів у фізичної особи - платника єдиного податку

Травень 03, 2012 | Новини | Переглядів: 1044 | Коментарі: 0

Починаючи з 01.01.2012 року платники податку на прибуток можуть включати до складу витрат витрати на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичної особи-підприємця, що застосовує спрощену систему оподаткування. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Слід пам’ятати, що платники податків, починаючи з 1 кварталу 2012 року звітуватимуть за новою формою Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 28.09.2011 року №1213.

При цьому відповідно до абзацу другого пункту 152.3 статті 152 Податкового кодексу платники податку на прибуток разом із відповідною податковою декларацією подають до органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів – платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом. Для подання такого переліку до форми відповідної декларації з податку на прибуток передбачено додаток ОК, який складається з двох розділів: у розділі 1 додатка ОК відображається перелік доходів, отриманих від операцій у розрізі контрагентів – платників єдиного податку, у такому порядку: якщо контрагентом є фізична особа-підприємець, то зазначаються його прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки (у разі відсутності реєстраційного номера зазначаються серія та номер паспорта), якщо контрагентом є платник єдиного податку – юридична особа, то вказуються найменування такого платника, код за ЄДРПОУ. Крім зазначеної інформації у цьому додатку відображається загальна сума доходів без ПДВ;
у розділі ІІ додатка ОК аналогічно відображається перелік витрат, здійснених платником податку на прибуток від операцій з платниками єдиного податку.
Слід зазначити, що вперше додаток ОК подаватиметься платниками податку на прибуток з відповідною декларацією з податку на прибуток за підсумками діяльності за 1 квартал 2012 року.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool