Відкрилась виставка «Геральдика Кіровоградщини»

Червень 19, 2015 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

Тематична виставка “Геральдика Кіровоградщини”, присвячена Дню Конституції України відкрилася сьогодні, 18 червня, у художньо – меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна.

Учасників і глядачів виставки привітав заступник міського голови Сергій Колодяжний.
- Геральдика має дуже давню істроію, - відзначив Сергій Колодяжний у своєму вітальному слові. – А з утворенням сучасної незалежної України з’явилася і нагальна потреба у новітній геральдичній системі держави.
Сергій Колодяжний побажав плідної роботи всім членам Кіровоградського відділення Геральдичного Товариства України, реалізації нових проектів символіки територіальних громад та відновлення історичної символіки регіону.
В основі експозиції виставки представлені роботи лауреатів обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоратвно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка Костянтина Шляхового, Віталія Кривенка, Василя Білошапки, Олександра Полячка, Сергія Марущака, Валерія Нікітінського, Володимира Філімонова, Олега Колюки.
Розроблені членами товариства сучасні геральдичні символи Кіровоградщини засновані на традиціях і історичній пам’яті від трипільської до ранньослов’янської культури, звичаєвого права Вольностей війська Запорозького та етнічних особливостей, що склалися в період великого переселення народів часів Російської і Радянської імперій і нині відображають картину формування нашого суспільства та утверджують силу і єдність Української політичної нації, підкреслила під час урочистостей деректор музею Віта Чернова.
Органічним доповненням виставки стали проекти ПрАТ “Інститут “Кіровоградагропроект” (генеральний директор заслужений будівельник України Петро Довченко), який цього року відзначає своє 55-річчя. Більшість представлених проектів були втілені у життя, а образи їх композицій стали вже своєрідними символами Кіровоградщини.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool