Відділ освіти укладав договори з порушенням принципів прозорості

Березень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 1083 | Коментарі: 0

Органами прокуратури Кіровоградщини на системній основі здійснюється вивчення єдиної системи публічних закупівель «Prozorro», зокрема у сфері охорони дитинства.

За наслідками цього моніторингу прокурорами виявлено чергове порушення вимог законодавства, цього разу з боку службових осіб відділу освіти Гайворонської райдержадміністрації.

Мова йде про порушення вимог чинного законодавства під час проведення закупівлі продуктів харчування для навчальних закладів Гайворонського району.

У березні 2017 року між відділом освіти Гайворонської РДА та фізичною особою-підприємцем укладено договір купівлі-продажу на суму понад 100 тис грн. Однак, дані закупівлі не були заплановані ні у річному плані, ні у додатку до річного плану та не оприлюднені на веб-порталі Уповноваженого органу (www.prozorro.gov.ua) електронні документи (план закупівель, додаток до річного плану та зміни до них), які б підтверджували планування вказаним відділом освіти закупівель товарів, що були предметом спірного договору.

Також при здійсненні закупівлі замовником – відділом освіти Гайворонської РДА в договорі не визначено конкретний предмет закупівлі відповідно до вимог вищевказаного законодавства на підставі Національного класифікатора України «Єдиний закупівельний словник», лише назва «продукти харчування» без конкретного найменування (номенклатури, асортименту, тощо).
Вказані дії службових осіб відділу освіти не відповідають принципам здійснення закупівель, визначених Законом України «Про публічні закупівлі», а саме: відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель, а тому прокурор звернувся до суду з позовною заявою щодо визнання недійсним цього договору купівлі-продажу.

Господарським судом Кіровоградської області підтримано позицію прокуратури та у повному обсязі задоволено позов заступника керівника Новоукраїнської місцевої прокуратури до відділу освіти Гайворонської РДА та ФОП про визнання недійсним договору купівлі-продажу.

Робота в даному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool