Відбулося перше засідання Кіровоградської міської експертної робочої групи (ФОТО)

Серпень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 817 | Коментарі: 0

Сьогодні, 8 серпня, під головуванням секретаря міської ради Ігоря Волкова відбулося перше засідання Кіровоградської міської експертної робочої групи з опрацювання та та підготовки пропозицій до проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

На засіданні Ради регіонів 21 березня 2013 року Президент України Віктор Янукович презентував проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні а 8 квітня 2013 року документ був схвалений на засіданні Кабінету Міністрів України.
- Проект Концепції став результатом співпраці влади та органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, - відзначив відкриваючи засідання експертної групи Ігор Волков. - Суттєво доопрацьований Координаційною радою з питань розвитку громадянського суспільства при адміністрації Президента України за участю провідних вітчизняних та європейських експертів. Даний документ уже пройшов широке обговорення й був підтриманий Асоціацією міст України, Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією сільських і селищних рад. Проаналізували і в цілому підтримали проект концепції представники Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).
31 липня 2013 року в залі засідань Української асоціації районних та обласних рад відбувся “круглий стіл” на тему: “Проект Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: шляхи впровадження”. Метою заходу був аналіз ходу проведення громадського обговорення проекту Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Організатором круглого столу виступила Українська асоціація районних та обласних рад за підтримки Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду”.
Захід відбувся за участі віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Він зазначив, що мова йде не про “перекроювання” адміністративно-територіальних кордонів, а про перерозподіл повноважень на користь низових органів влади. Кінцева мета цих заходів – розвиток економіки, зростання заробітних плат, створення нових робочих місць, підвищення комфорту проживання та рівня соціального захисту.
Ігор Волков повідомив також, що протягом травня-липня 2013 року в місті Кіровограді проведена широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед мешканців міста щодо переваг реформованої системи місцевого самоврядування. Інформації про проведення обговорень Проекту Концепції надійшли від 38 трудових колективів. Крім того, останнім часом таке обговорення відбулось у центральній міській бібліотеці та на семінарі з головами квартальних комітетів Ленінської районної у місті ради.
Члени експертної робочої групи активно долучилися до розмови, розглянули пропозиції, що вже надійшли та вносили свої.
Зокрема найжвавіше обговорювався розділ Концепції, присвячений встановленню механізмів державного контролю за законністю рішень органів місцевого самоврядування та якістю надання населенню адміністративних послуг. Члени комісії висловили своє застереження можливості дублювання функцій місцевих державних адміністрацій та органів прокуратури та внесли пропозицію обмежити контрольну функцію місцевих державних адміністрацій по відношенню до органів місцевого самоврядування виключно делегованими повноваженнями, а по відношенню до місцевих органів виконавчої влади, навпаки, надати такі функції контролю.
Експертна комісія продовжить свою роботу, узагальнить усі пропозиції. що надійдуть до неї від громадян, трудових колективів, громадських організацій, депутатів місцевих рад всіх рівнів та передасть їх Кіровоградській ОДА та обласній асоціації органів місцевого самоврядування для врахування при прийнятті остаточного тексту Концепції.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.

Відбулося перше засідання Кіровоградської міської експертної робочої групи (ФОТО)

Відбулося перше засідання Кіровоградської міської експертної робочої групи (ФОТО)

Відбулося перше засідання Кіровоградської міської експертної робочої групи (ФОТО)

Відбулося перше засідання Кіровоградської міської експертної робочої групи (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool