Відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Кіровоградщини

Червень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 992 | Коментарі: 0

На порядок денний було винесено актуальне питання - «Стан виконання вимог антикорупційного законодавства правоохоронцями регіону протягом поточного року та координаційна діяльність на цьому напрямку».

«Подолання корупції на сьогоднішній день є пріоритетним завданням для всіх правоохоронних органів регіону. Адже це негативне явище становить загрозу розвитку держави, стабільності і безпеці суспільства», - відкриваючи нараду зазначив прокурор області Сергій Ленський.
Прокурор області відзначив, що використання різних форм координації дало певні позитивні результати в цій роботі. Поточного року в провадженні слідчих прокуратури та міліції перебувало 45 кримінальних проваджень з ознаками корупції. В ході їх розслідування 16 осіб отримали повідомлення про підозру, 9 – відстороненні від займаних посад, 5 – звільнено, до кримінальної відповідальності притягнуто 10 осіб, з яких половина посадовці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Встановлено майже 200 тис. грн. збитків завданих державі та місцевим бюджетам, які повністю відшкодовано.
Вживалися заходи щодо протидії корупції адміністративними засобами. З початку року правоохоронцями регіону складено та направлено до суду 34 адміністративні протоколи про вчинення корупційних правопорушень, за результатами їх розгляду 25 корупціонерів притягнуті до відповідальності.
Однак, констатував прокурор області, зусилля правоохоронців не завжди спрямовуються на дієву протидію корупції, виявлення актуальних правопорушень на пріоритетних напрямках діяльності, викриття організованих злочинних груп з корупційними зв’язками. Замість цього вони займаються дріб’язковою роботою - документуванням незначних порушень. «Робота правоохоронних органів на вказаному напрямі залишається ще незадовільною. Зважаючи на це, вимагаю від правоохоронців Кіровоградщини суттєвої активізації на всіх напрямах протидії корупції» - відзначив прокурор області.
За результатами ґрунтовного аналізу проблем та прорахунків координаційною нарадою прийнято постанову, в якій передбачено ряд заходів, спрямованих на викоренення корупції.

Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool