Відбулась виїздна нарада міського голови Андрія Райковича

Січень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 1826 | Коментарі: 0

Здобутки і перспективи галузі освіти у Кіровограді стали головною темою обговорення під час виїздної наради міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради у приміщенні ЗОШ №18 сьогодні, 18 січня.

За інформацією начальника управління освіти Лариси Костенко, система освіти Кіровограда складається з 89 установ, з них 44 загальноосвітніх навчальних закладів та кібернетико-технічний коледж, 39 дошкільних навчальних закладів, комунальний заклад «Дитячий будинок «Барвінок» - дошкільний навчальний заклад комбінованого типу № 1 Кіровоградської міської ради», Будинок вчителя та 5 позашкільних навчальних закладів.

У Кіровограді щорічно збільшується контингент дітей, що відвідують дошкільні заклади різних типів та форм власності, відзначила Лариса костенко. Так, в 2011 році контингент дітей складав 9441 осіб, а в 2015 році – вже 10435 дітей, що на 994 більше. Впродовж 2011 – 2015 років в обласному центрі здійснювалося розширення мережі груп за рахунок раніше вивільнених групових приміщень дошкільних навчальних закладів. Так у 2012 році були відкриті по одній групі в ДНЗ №3, 17, 37, 43, в 2014 році – 1 група в ДНЗ №23, в 2015 році відкрита 1 група ДНЗ №71 та 2 групи в ДНЗ №17. Лариса Костенко звернула увагу, що управлінням освіти започатковано та успішно втілено в життя електронну реєстрацію дітей в ДНЗ. На сьогоднішній день всі запити населення щодо здобуття дошкільної освіти задоволено в повному обсязі, підкреслила начальник управління. З метою створення сприятливих умов для розвитку індивідуальних особливостей, інтересів і потреб учнів, для формування у школярів орієнтації на той чи інший вид майбутньої професійної діяльності в місті існує мережа закладів нового типу. На даний час функціонує 26 таких закладів. За результатами проходження ЗНО – 2015 з української мови і літератури по Кіровоградській області в 10 найкращих закладів увійшли НВО «Гімназія ім. Тараса Шевченка» (ІІІ місце по області та 272 по Україні) та Кіровоградська гімназія нових технологій навчання (5 місце по області та 300 по Україні).

Відповідно до рейтингу по Україні визначились лідери найкращих результатів по місту, а це НВО «Гімназія ім. Тараса Шевченка», Кіровоградська гімназія нових технологій навчання, НВО «Вікторія - П», НВО № 18, 6. Серед закладів нового типу в першу десятку увійшла загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4. У 2015 р. Золотими медалями було нагороджено – 74 випускника, що на 35 учнів менше ніж у 2013/2014 н.р., Срібними – 45, на 13 учні більше ніж у минулому році.

Аналіз показав, що з 2010/2011 по 2013/2014 н.р. спостерігається тенденція до збільшення кількості переможців міського етапу олімпіад, що свідчить про систематичну роботу навчальних закладів міста з обдарованими дітьми та належну методичну підготовку педагогів, які працюють з даною категорією школярів

Переважну кількість призових місць виборюють вихованці закладів нового типу та спеціалізовані загальноосвітні навчальні заклади, які мають профільні класи та поглиблено вивчають навчальні предмети. На обласному етапі найкращі показники результативності у НВО №6, НВО №8, НВК «Кіровоградський колегіум», НВО №16, НВО №18, НВО №25, НВК №34, НВО «Вікторія-П», ГНТН, педагогічного ліцею, гімназії №9 та гімназії імені Т. Шевченка що свідчить про високий рівень організації роботи з обдарованими дітьми.

На всеукраїнському етапі олімпіад найкращі результати показали в 2012/2013 навчальному році (10 учнів). За останні два роки утримується стала кількість переможців (8 учнів), що свідчить про системність в роботі з обдарованими учнями.
У 2015 році Переможцями III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів стали 164 учні, які були нагородженні дипломами I-III ступенів. Кадрове та наукове забезпечення навчальних закладів, наголосила під час наради Лариса костенко, знаходиться на належному рівні.
Всього працівників по галузі - 6321 чол, з них:
Педагогічних працівників – 3779 чол.;
Обслуговуючого персоналу – 2542 чол.

Підвищенню престижу професії педагога сприяє проведення міських конкурсів професійної майстерності «Учитель року». Щороку у колектив кіровоградських освітян вливаються 80 – 100 молодих спеціалістів.

За результатами наради Андрій Райкович поставив для галузі освіти чітке завдання – за підсумками навчального року кіровоградські заклади освіти мають зайняти високі місця у всеукраїнському рейтингу. Для цього міська влада створює усі належні умови – від матеріального стимулювання педагогічних працівників і учнів за якісну роботу і успішне навчання до забезпечення безкоштовного харчування у кіровоградських школах за кошти міського бюджету.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool