Відбулась рейдова перевірка на території лісового масиву Світловодського району

Червень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 915 | Коментарі: 0

За прогнозами Укргідрометцентру, впродовж 26-27 червня у Кіровоградській області очікується висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

У період сухої спекотної погоди підвищується ризик виникнення пожеж у лісових масивах, а також сухої рослинності на відкритих територіях. Звичайно, що сама по собі пожежа не виникає - причиною її найчастіше є людська необережність або недбалість. Тому в цей період особлива увага прикута до профілактики пожеж у екосистемах області.

З цією метою фахівцями Управління ДСНС у Кіровоградській області спільно з працівниками лісових господарств розміщується наочність, проводяться спільні навчання по ліквідації лісових пожеж та здійснюються планові рейдові перевірки по охороні лісових насаджень від пожеж. До проведення рейдових перевірок дотримання громадянами правил пожежної безпеки у лісах долучаються також і працівники Національної поліції.

Одна із таких перевірок відбулася 26 червня на території лісового масиву Світловодського району. Рятувальники, лісівники та правоохоронці перевірили місцевість, де полюбляють відпочивати жителі районного центру та прилеглих населених пунктів. Під час перевірки учасники рейду поспілкувалися з громадянами, роз’яснили, як відпочивати, щоб не зашкодити зеленим насадженням, наголосили, що лісова пожежа – складне явище, яке важко контролювати, яке стрімко розвивається та змінює свій напрям.

Шановні громадяни! Ще раз наголошуємо: необхідно берегти навколишнє середовище – у період спеки суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час вихідних святкових днів, відпочивати в лісових масивах лише у відведених для цього місцях і у разі виникнення пожежі негайно повідомляти Службу порятунку за номером “101”.

Прес-служба У ДСНС в області

За прогнозами Укргідрометцентру, впродовж 26-27 червня у Кіровоградській області очікується висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool