Від початку року ОСББ Кіровоградщини взяли «теплих» кредитів на суму 1,5 млн. грн.

Листопад 28, 2017 | Новини | Переглядів: 884 | Коментарі: 0

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації під час тренінгу на тему «Розробка енергоефективних проектів у багатоквартирних будинках», у якому взяли участь керівники об'єднаннь співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) міста Кропивницького.

Сергій Коваленко відзначив, що сьогодні ОСББ – це реальна можливість зробити багатоквартирні будинки енергоефективними та комфортними для проживання. Зрозуміло, що розв’язати усі проблеми багатоповерхівок за короткий час не вдасться, адже вони накопичувалися протягом багатьох десятиліть.

- Сьогодні реалізуються першочергові заходи з модернізації внутрішньобудинкових комунікацій, систем теплопостачання, водопостачання, зовнішнього утеплення будинків, - підкреслив він.

Посадовець відзначив, що важливу роль у цьому процесі відіграє державна підтримка ОСББ – з кожним роком все більшої популярності набуває урядова програма «теплих» кредитів. За неповних 11 місяців поточного року об'єднання співвласників багатоквартирних будинків області взяли «теплих» кредитів на суму більше 1,5 млн. грн. Це вдвічі більше, ніж у минулому році.

«Нинішнього року в обласному бюджеті закладено 1 млн. грн. на співфінансування 30% «теплих» кредитів для ОСББ. Не всі скористались такою можливістю - на сьогодні використано менше половини від цієї суми», – зазначив Сергій Коваленко.

Посадовець закликав керівників об'єднань активніше використовувати ресурс, що надає їм держава, та повідомив, що на наступний рік в обласному бюджеті також планується закласти не менше 1 млн. грн. на «теплі» кредити.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool