Від початку року на Кіровоградщині уже встановили 36 нових спортивних майданчиків, а до кінця 2015 року - з'явиться іще близько 70

Червень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 751 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації проаналізували якість виконання президентського завдання щодо модернізації спортивних майданчиків

Як в області виконується завдання Президента України щодо модернізації спортивних майданчиків проінформував сьогодні під час апаратної наради заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Колодяжний.
Від початку року на сьогоднішній день в області вже встановлено 36 нових спортивних об’єктів. Практично у кожному районі з'явився як мінімум 1 новий спортмайданчик – підкреслює Сергій Колодяжний. Наразі розпочато будівництво трьох спортивних майданчиків із синтетичним покриттям в Олександрійському та Бобринецькому районах і місті Олександрії. Є території, які відверто кажучи, пасуть задніх за цим показником – це Вільшанський та Ульяновський райони. У той час як Ульяновський район принаймні планує до вересня встановити 1 майданчик із тренажерним обладнанням, Вільшанський район взагалі відверто ігнорує це завдання, бо ж як інакше пояснити відсутність нових майданчиків як таких, і навіть планів по їх встановленню на території району.
А загалом, за словами Сергія Колодяжного, до кінця 2015 року планується встановити іще зо сім десятків нових спортивних майданчиків по всій області, з паралельним облаштуванням і уже існуючих.
Відзначив Сергій Колодяжний успішне проведення в області і місячника "Спорт для всіх – спільна турбота", в рамках якого усі бажаючі мали змогу долучитися до благоустрою спортивних майданчиків. Загалом "Спортом для всіх" було охоплено більше 40 тисяч жителів області, і Кіровоградщина увійшла до п’ятірки регіонів, які найкраще змогли організувати проведення цього місячника.
- Реалізація завдання Президента України, що стосується модернізації дитячих спортивних майданчиків, сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя, – переконаний заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.
А разом з тим Сергій Колодяжний наголошує, що пропаганда здорового способу життя стає найбільш дієвою під час проведення найрізноманітніших спортивних змагань. Спортивні змагання різного штибу на Кіровоградщини звичні і традиційні – в області проводяться змагання як всеукраїнського рівня, так і спартакіади між районами, розпочинаються вони іще в лютому і тривають протягом усього року.
Що стосується залучення дітей до спортивного здорового способу життя, то Сергій Колодяжний відзначив започатковану практику уроків плавання. Так, у період весняно-літнього міжсезоння для учнів 14 шкіл Кіровограда було проведено уроки плавання, що дало змогу навчити більше семиста учнів вільно почувати себе у воді. Практику навчання дітей плаванню обласна влада спільно із Кіровоградським міськвиконкомом планує продовжити з першого вересня, коли для учнів розпочнеться новий навчальний рік.
Не менша увага приділятиметься і розвитку велосипедного спорту, що досить популярний в обласному центрі. Першою ластівкою на цьому шляху стане відкриття велосипедної доріжки у кіровоградському парку Перемоги.
Аби масовий спорт розвивався по-справжньому, для цього мають створюватися належні умови, з поля зору не повинні зникати і парки, відновленню яких останнім часом приділяється значна увага. В парках також повинні бути облаштовані зони для занять спортом для усіх бажаючих – така позиція обласної влади.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool