Ветвицький: Київські чиновники забули про кіровоградців

Жовтень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 2230 | Коментарі: 6

Наприкінці вересня до Верховної Ради надійшов проект бюджету на 2012 рік. Що з державної скарбниці отримає Кіровоградщина: гроші на розвиток або чергового облизня?

Президент партії «ПРАВДА» Дмитро Ветвицький уважно вивчив законопроект уряду.

– Дмитре Олександровичу, як ви оцінюєте проект бюджету на 2012 рік в цілому для Кіровоградської області?
– Оцінюючи цей документ, мимоволі починаєш розуміти, що в Києві просто забули про Кіровоградщину та кіровоградців. Уряд планує виділити мізерні кошти на більшість напрямів фінансування області, а на декотрі статті видатків київські керманичі не дали Кіровограду ані копійки.
– Давайте поговоримо докладніше: на що саме Кіровоградщина недоотримає грошей?
– Наприклад, на будівництво та реконструкцію доріг та вулиць у населених пунктах Кіровоградщина має отримати 12, 7 мільйона гривень. Для порівняння – на ті ж самі потреби Дніпропетровщина отримає 57,4 мільйона, а Київська область – 140,7 мільйонів. Одразу видно, що ніхто з уряду ніколи не їздив по дорогах Кіровоградщини. Адже стан доріг тут такий, що взимку з половини сіл області просто неможливо виїхати навіть до лікарні.
– Як в бюджеті-2012 планується фінансування соціального розвитку регіону?
– Ніяк. Уряд виділив цілих 8 мільйонів на соціальний розвиток Кіровоградщини в цілому. Аби було зрозуміліше, скажу, що це найменша сума з усіх областей. Інший приклад: Криму дали 900 мільйонів, Луганську – 260, на допомогу малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства Кіровоградській області дадуть всього 722 мільйони, а Львівській – майже два мільярди.
– Скільки виділили на кіровоградську медицину?
– Кіровоградщина отримала найменше грошей для закупівлі медикаментів та медичного обладнання, а на реформування медицини в області взагалі не отримала грошей. Водночас Донецьк, Дніпропетровськ, Вінниця та Київ розділили між собою аж 327 мільйонів. Тому наступного року кіровоградська медицина навряд чи буде розвиватися.
– Останнім часом кіровоградців дуже турбує екологічна ситуація в області. Чи передбачає проект бюджету на 2012 рік кошти для вирішення цієї проблеми?
– Єдине місто, яке отримало кошти для радіаційного та соціального захисту його мешканців, це Жовті Води. Так, воно дійсно потребує екологічних грошей, адже там перероблюється уран. Однак видобувається цей уран саме на Кіровоградщині та перевозиться звичайними КРаЗами по області. Чому ж кіровоградці не отримали від уряду жодної копійки на підтримання екології регіону?!  Мабуть, у Києві просто забули про кіровоградців, однак ми змусимо чиновників зі столиці згадати про нашу область.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool