Вбивство пенсіонерки на Кіровоградщині

Жовтень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1344 | Коментарі: 0

Завдяки співпраці населення з дільничним інспектором міліції, правоохоронцям вдалося оперативно затримати вбивць пенсіонерки

Обидва підозрюваних раніше притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки. Цього разу зловмисники, будучи напідпитку, також вирішили вдатися до «старого і перевіреного» методу наживи – піти і щось вкрасти. Однак господарка обійстя застала злодюжок «на гарячому». Трагічний збіг, на жаль, коштував жінці життя. Встановити причетних до скоєння злочину дільничному інспектору капітану міліції В’ячеславу Багну допомогли місцеві жителі, а вже за кілька годин оперативники затримали зловмисників. За ці дії обом підозрюваним загрожує тюремне ув’язнення у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.
Власницю недобудови, 60-річну пенсіонерку, добре знали і поважали односельчани. Крім власної квартири, родичі подарували потерпілій будинок з прилеглою до нього територією. Допоки у споруді ще тривали ремонтні роботи, жінка прихистила у своєму дворі безпритульних цуценят. Щовечора вона дбайливо готувала їм їжу та приходила годувати.
Вихідного дня, коли сталася трагедія, господиня як завжди порядкувала за своїми улюбленцями, допоки не помітила на території подвір’я двох односельчан. Чоловіки аж ніяк не розраховували на таку зустріч, і були зайняті тим, що крали шиферну покрівлю з господарської будівлі.
Помічені під час злочину раніше судимі громадяни чітко усвідомлювали подальший розвиток подій: затримання, судові слухання, зневага односельчан та роки тюрми. Тож за будь-яку ціну вирішили прибрати випадкового свідка.
48-річний чоловік разом з 37-річним товаришем заштовхали потерпілу до будинку і знущалися до тих пір, поки не позбавили життя.
У своєї жертви зловмисники відібрали кредитку картку, спеціальний код до неї та мобільний телефон.
По дорозі до власного будинку засіб зв’язку викинули в криницю, отримали готівку у банкоматі, після чого розійшлися по домівках.
За кілька днів потерпілу відвідала родичка. Не знайшовши її вдома, перетелефонувала сусідам, що мешкають біля новобудови. Виявивши тіло небіжчиці, вони й викликали на місце пригоди працівників міліції.
Стривожені звісткою про страшну розправу над їх односельчанкою, місцеві жителі взялися допомагати правоохоронцям у пошуках нелюдів. Поспілкувавшись з громадянами, дільничний інспектор міліції Знам’янського міського відділу міліції В’ячеслав Багно швидко визначився з колом ймовірних підозрюваних. У результаті, завдяки проведеним розшуковим заходам, оперативники за чотири години встановили місцезнаходження зловмисників та затримали їх.
Під час санкціонованих судом обшуків за місцем проживання обох осіб було виявлено речові докази – вимащений у кров одяг, а у сусідній криниці знайшлося і знаряддя вбивства – кухонний ніж.
– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство», - розповідає начальник Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Андрій Гулий. – За скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool