В Україні змінюється філософія соціальної роботи з сім`єю - Юрій Павленко

Червень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 918 | Коментарі: 1

В Україні змінюється філософія соціальної роботи з сім’єю: від карального підходу – позбавлення батьківських прав, до посилення соціальної підтримки сімей із дітьми.

Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. За його словами, ці перетворення запроваджуються на виконання соціальних ініціатив Президента України, Указу Президента «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», а також Заключних спостережень Комітету ООН з прав дитини про реалізацію Україною положень Конвенції ООН про права дитини.

Уповноважений Президента з прав дитини повідомив, що саме з цією метою в державі впроваджується інститут соціальних уповноважених, на яких покладено функції з раннього виявлення та своєчасного надання соціальних послуг сім’ям у складних життєвих обставинах. «Соціальні уповноважені в кожному місті та селі своєчасно виявлятимуть можливі проблеми в сім’ях, особливо в сім’ях з дітьми-інвалідами; а також здійснюватимуть соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; сприятимуть у працевлаштуванні, здобутті освіти, професії, лікуванні, соціальній реабілітації, своєчасному одержанні державних соціальних допомог і послуг», - сказав Юрій Павленко.

Уповноважений Президента України з прав дитини наголосив на необхідності збереження основної захисної ідеї інституту соціальних уповноважених, визначених Главою держави. «Між попередженням сімейного неблагополуччя та караючою функцією з позбавлення батьківських прав дуже тонка межа. Тому соціальні уповноважені повинні бути висококваліфікованими людьми, професіоналами з великим серцем», - зазначив він.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool