В прокуратурі області проведено розширене засідання колегії за підсумками роботи в першому півріччі 2011 року

Липень 05, 2011 | Новини | Переглядів: 1501 | Коментарі: 1

У прокуратурі області під головуванням прокурора області Олега Левицького пройшло розширене засідання колегії, на якому підведено підсумки роботи наглядового відомства регіону у першому півріччі 2011 року та намічено першочергові заходи щодо підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності. Об этом интернет-изданию  «FotoInform» сообщили в пресс-службе прокуратуры области.

У роботі колегії взяли участь заступники прокурора області, начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходів Генеральної прокуратури України, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, керівники структурних підрозділів аппарату прокуратури області.
Як зазначив у вступному слові прокурор області, унаслідок вжитих заходів та нових підходів в організації роботи досягнуто позитивних результатів на основних напрямках прокурорсько-слідчої діяльності.
Увага органів прокуратури області зосереджувалася, передусім, на реальному усуненні порушень закону, захисті інтересів громадян і держави від неправомірних посягань, відшкодуванні завданої їм шкоди, наповненні бюджету, притягненні до відповідальності винних посадових осіб.
Так, у порядку правозахисної діяльності порушено 217 кримінальних справ, до суду спрямовано 149; внесено 2003 документи реагування (приписів, подань); опротестовано 859 незаконних рішень і розпорядчих актів; за прокурорського втручання притягнуто до відповідальності 1637 посадових осіб, з яких – 405 органів влади й місцевого самоврядування та 485 в органах контролю; відшкодовано 73,4 млн. грн., в т.ч. повернуто до бюджету – 6,2 млн. грн..
За півроку на вимогу прокурорів громадянам виплачено майже 17 млн. грн. заборгованої заробітної плати і прокурорські перевірки у цьому напрямку тривають.
Проведені органами прокуратури перевірки засвідчили поширеність фактів привласнення, нецільового використання бюджетних коштів. За такими фактами у цьому році порушено 21 кримінальну справу.
З метою захисту прав і свобод дітей порушено 40 кримінальних справ, відшкодовано майже 2 млн. гривень, поновлено права 7 тисяч дітей.
Покращилась робота у сфері земельних відносин, порушено 14 кримінальних справ, за результатами досудового слідства 10 справ направлено до суду з обвинувальними висновками, у тому числі із збитками понад 3 млн. грн. Повернуто у державну власність за рішеннями суду, що набрали законної сили 707 га землі. За документами прокурорського реагування попереджено незаконне надання 1,2 тис. га землі.
Вжиті у минулому та поточному роках координуючі заходи прокуратури сприяли зниженню та уповільненню росту злочинності. Активізовано роботу правоохоронних органів області по протидії організованій злочинності та корупції. При здійсненні прокурорського нагляду з питань обліку злочинів докладено значних зусиль до припинення штучного регулювання працівниками міліції показників своєї роботи. Відповідно до вимог Генеральної прокуратури України зроблено акцент на відхід від гонитви за кількісними показниками, що поліпшило якість роботи.
Звітували та взяли участь в обговоренні найважливіших проблем прокурори міста Кіровограда, Кіровського району обласного центру, Голованівського району; начальники відділів захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави й нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та корупцією та інші.
Від Генеральної прокуратури України на колегії був присутній та виступив начальник управління ГПУ Валентин Неділько. Зокрема, він акцентував увагу на нових підходах Генерального прокурора України до оцінки прокурорської діяльності, коли не кількісні, а якісні показники стають основними. На даний час головна увага звертається на реальний вплив прокурора на стан злочинності в своєму регіоні. Також В.Неділько поінформував про реформу кримінальної юстиції, яка проводиться в державі. Зажадав від працівників органів прокуратури Кіровоградщини покращення прокурорсько-слідчої діяльності, активізації боротьби з корупцією в світлі нових вимог антикорупційного законодавства, що набуло чинності 1 липня поточного року.
В заключному слові прокурор області Олег Левицький акцентував увагу на ефективних заходах, спрямованих на покращення діяльності органів прокуратури області. На його переконання колективом прокуратури Кіровоградської області будуть вжиті відповідні заходи, спрямовані на підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності, реальний захист прав і свобод громадян та інтересів держави.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool