В прокуратурі Кіровоградської області проведено семінар

Серпень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 902 | Коментарі: 0

В прокуратурі області проведено навчально-практичний семінар з питань додержання вимог законів під час проведення виборів народних депутатів України.

У роботі семінару взяли участь працівники апарату прокуратури області, міжміськрайпрокурори, їх помічники та молоді спеціалісти.
Захід провів перший заступник прокурора області Сергій Жолонко. Відкриваючи семінар наголосив на важливості даного питання, оскільки у жовтні цього року пройдуть чергові вибори до Верховної Ради України. Тому на часі постало нагальне питання – обговорити проблемні питання, які можуть виникати у ході проведення виборчої кампанії.
С. Жолонко зазначив, що згідно з вимогами виборчого законодавства контроль за додержанням та застосуванням законодавства про вибори народних депутатів України здійснюють Центральна виборча комісія, відповідні окружні та дільничні виборчі комісії. Прокурори ж повинні забезпечити прийняття законних рішень за результатами розгляду матеріалів виборчих комісій, заяв суб'єктів виборчого процесу та повідомлень засобів масової інформації про вчинення злочинів, а також притягнути, за наявності підстав, винних осіб до відповідальності. Окрім того, прокурори повинні виключити випадки будь-якої участі прокурорських працівників у проведенні виборчого процесу і діяти виключно на принципах законності та об'єктивності.
На семінарі також було обговорено цілу низку проблемних питань, що виникають під час проведення виборчої кампанії, зокрема, своєчасного та ефективного реагування на факти порушень конституційних виборчих прав громадян.
За підсумками роботи семінару напрацьовано єдиний механізм для правильного застосування виборчого законодавства з тим, щоб право кожного учасника цього процесу було захищене.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool