В прокуратурі Кіровоградської області підведено підсумки роботи у першому півріччі 2012 року

Липень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1243 | Коментарі: 0

На розширеному засіданні колегії, у роботі якого взяв участь начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Віталій Білоус, було також обговорено й проблемні питання, визначено ефективність напрямків їх вирішення. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

З інформацією виступив прокурор області Олег Левицький. Зокрема звернув увагу, на те, що у першому півріччі 2012 року прокуратура працювала в умовах серйозних процесів та значних змін у наглядовій і слідчій роботі: вжиття низки системних заходів у зв’язку з прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу, удосконалення організації роботи на галузевих напрямах. Вперше за останні роки в області вдалося досягнути зниження рівня злочинності. Активізовано роботу по протидії злочинам у сфері господарської діяльності. До кримінальної відповідальності за вчинення корупційних злочинів притягнуто 13 корупціорнерів. Вживались заходи з метою покращення якості слідства в органах прокуратури. При здійсненні правозахисної функції відшкодовано майже 47 мільйонів гривень, притягнуто до відповідальності 1,7 тисяч посадових осіб, із яких більше двох третин – посадовці органів державної влади та контролю. З метою захисту інтересів громадян та держави пред’явлено позовів на 27 млн. грн., задоволено судами на 19,5 млн. грн., реально виконано на 14 млн. грн. Олег Левицький наголосив, що захист прав громадян на оплату праці - один із основних пріоритетів прокурорської діяльності. Тому вимога до кожного прокурора: щоденно працювати над цим питанням для досягнення позитивних результатів. Наслідком спільних скоординованих зусиль стало зменшення боргу по заробітній платі на 6,4 млн. грн. упродовж останнього півріччя та на 25 млн. грн. - протягом двох останніх років. На 2,1 млн. грн. зменшилась заборгованість зі сплати внесків до Пенсійного фонду України. Прокурорським перевірками виявлено чисельні злочинні схеми витрачання бюджетних коштів. Зрозуміло, що для Кіровоградщини одним з найважливіших напрямків діяльності є додержання земельного законодавства. Правозахисними та представницькими заходами реально повернуто понад 6,5 тисяч гектар земель вартістю понад 11,2 млн. грн., попереджено незаконне надання земель площею більше 2 тисяч гектар та вартістю майже 9 млн. грн. Прокурор області наголосив також, що особливу увагу слід приділити питанню недопущення фактів незаконного тиску на підприємців. Відзначив, що прокурорами поновлено права понад 7 тисяч дітей.
Олег Левицький зауважив, що є ще багато позитивних напрацювань, якими можна пишатися та про які можна і треба говорити. Але також необхідно боротися з недоліками та вирішувати назрілі проблемні питання. Адже на часі вимога перетворення органів прокуратури на відомство європейського зразка.
Було звернуто увагу присутніх і на забезпечення законності у ході виборчого процесу, виключивши випадки втручання в діяльність і втягнення органів прокуратури в політичні процеси.
В ході колегії звітували прокурори міста Кіровограда Світлана Клюкіна; Світловодський міжрайонний прокурор Віктор Приходько; міста Олександрії Вадим Малков та інші.
Віталій Білоус довів до присутніх вимоги Генерального прокурора України та окреслив пріоритетні напрямки діяльності прокурорів у другому півріччі 2012 року.
За підсумками роботи розширеного засідання колегії розроблено організаційно-практичні заходи, спрямовані на підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool