В організації харчування дітей у навчальних закладах Кіровоградщині виявлені порушення

Грудень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 1013 | Коментарі: 0

За інформацією начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Ігора Бойчука, у першому півріччі цього року в області було зареєстровано 2 спалахи ротавірусної інфекції. Внаслідок цього захворювання у дошкільних навчальних закладах постраждало 11 дітей.

У цьому контексті важливе значення відіграє запобігання кишковим інфекційним захворюванням у дитячих колективах, виявлення порушень у роботі харчоблоків та організація якісного харчування дітей. З цією метою було проведено вибіркові перевірки навчальних закладів у семи районах області – Знам'янському, Новгородківському, Голованівському, Новоархангельському, Добровеличківському, Бобринецькому та Маловисківському.

Результати перевірок показали, що у цій сфері намітилися певні зрушення на краще, в порівняні з попередніми перевірками. Зокрема, для харчоблоків придбавається нове холодильне та виробниче обладнання, вони забезпечені миючими та дезінфікуючими засобами, у більшості випадків наявні супровідні документи на харчові продукти, визначені відповідальні особи за організацію харчування у навчальних закладах.

Разом з тим, у роботі харчоблоків та в організації дитячого харчування виявлено низку різнопланових порушень та недоліків. А саме, не завжди дотримуються умови та строки реалізації харчових продуктів, зокрема, було виявлено продукти з вичерпним терміном придатності. Є випадки, коли продукти приймаються до навчальних закладів без товарно-транспортних накладних. Також потребують ремонту складські приміщення для зберігання продуктів, в них не завжди забезпечується належний температурний режим. Окрім цього, у їдальнях багаторазово використовується пластиковий посуд, що заборонено санітарними нормами.

Найбільше порушень виявлено на харчоблоках, що перебувають в оренді у підприємців. Тут порушуються не лише санітарні правила, але й чинне законодавство. Зокрема, виробничі потужності не зареєстровані, і працівники часто наймаються без відповідної освіти, що є потенційно небезпечним для здоров’я дітей. Тому, Держпродспоживслужба першочергову увагу приділяє саме таким закладам харчування.

Наразі, у всіх освітніх закладах області забезпечено суворий лабораторний контроль готових страв, питної води та дезінфекційного режиму, з тим, аби максимально убезпечити дітей від можливих харчових отруєнь та кишкових інфекцій.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool