В Олександрійській районній лікарні відкрили гемодіалізне відділення

Червень 04, 2018 | Новини | Переглядів: 789 | Коментарі: 0

Щороку в області збільшується кількість хворих, які потребують замісної ниркової терапії. Цього року такого лікування на Кіровоградщині потребує 177 хворих, які могли звернутись до 3 відділень гемодіалізу 

– в обласній лікарні, Маловисківській центральній районній лікарні та в м. Кропивницькому на базі КЗ "Міська лікарня №2 ім. Святої Анни".

Відсьогодні гемодіалізне відділення функціонуватиме і в Олександрійській центральній районній лікарні. Тут за рахунок коштів інвесторів та благодійних організацій проведено ремонт відділення та встановлено апарати для гемодіалізу, обладнання для фільтрування та очищення води, крісла для забору донорської крові. За кошти Олександрійського районного бюджету (більше 500 тисяч гривень) закуплено матеріали, необхідні для діалізу, медичні та офісні меблі, інвентар. З обласного бюджету Олександрійській центральній районній лікарні для забезпечення гемодіалізної допомоги хворим планується виділити близько 1 млн. грн.
Нове відділення лікарні оглянув голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

– Донедавна гострою проблемою для області була відсутність розгалуженої мережі гемодіалізу. Перша зала була відкрита в обласній лікарні лише три роки тому. Сьогодні ж ми маємо 4 таких зали, в усіх госпітальних округах області. Ми прагнемо не просто надати послугу, а зробити її якісною та наближеною до місця проживання пацієнта, – наголосив Сергій Кузьменко.

За його словами, цього року на лікування в області хворих на хронічну ниркову недостатність передбачено більше 27 мільйонів гривень медичної субвенції. Крім цього, на лікування методом гемодіалізу виділені кошти з місцевих бюджетів – майже 700 тисяч з обласного та більше 2,7 мільйонів - з бюджету м. Кропивницького. Ближчим часом депутатам обласної ради буде запропоновано виділити ще 1 мільйон гривень з бюджету області на забезпечення гемодіалізної допомоги хворим, які лікуватимуться в Олександрійській ЦРЛ.

Щороку в області збільшується кількість хворих, які потребують замісної ниркової терапії. Цього року такого лікування на Кіровоградщині потребує 177 хворих, які могли звернутись до 3 відділень гемодіалізу

Довідково: Створення відділення гемодіалізу у складі Олександрійської центральної районної лікарні забезпечить гемодіалізною допомогою потреби населення Олександрійського, Онуфріївського, Петрівського, Світловодського районів, міст Олександрії та Світловодська.

Штатна чисельність нового гемодіалізного відділення становить 11 одиниць, з них 3 лікаря. Планується надання замісної ниркової терапії 8 хворим, у подальшому - 12. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool