В Олександрії викрили підприємство з неналежно оформленими працівниками

Березень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 885 | Коментарі: 0

16 березня в Олександрії виявлено два цехи, де здійснювалось пошиття військового одягу з використанням праці неналежно оформлених працівників.

Представники муніципальної поліції, Нацполіції, Служби Безпеки України та робочої група з легалізації найманої праці при міській раді виявили 31 працівника, які не надали для ознайомлення трудові договори і не назвали підприємство, на якому працюють. У цеху знаходиться швейне обладнання, матеріали та військовий одяг з биркою м.Харкова.

Одразу ж до роботи приступили інспектори праці Управління Держпраці у Кіровоградській області та розпочали інспекційне відвідування ТОВ «Северум» з питання дотримання вимог трудового законодавства.
Всі дії інспекторів та робочої групи фіксувались на відео, які будуть додані до матеріалів інспекційного відвідування. На даний час викликано керівника підприємства для отримання пояснень та необхідних документів для оформлення матеріалів.

У результаті обстеження встановлено, що підприємство ТОВ «Северум», якому належать ці швейні цехи, зареєстроване у місті Одесі і, за оперативною інформацією, на ньому оформлений лише 1 найманий працівник. Засновником є громадянин, який також є власником ТОВ «ГУРАМІПРОММАШ», де у лютому поточного року робоча група виявила цех з пошиття військового одягу, на якому працювало 19 осіб без оформлення трудових договорів.

Держпраці попереджає:
Згідно зі статтею 265 Кодексу законів про працю України за дане порушення передбачено штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного неоформленого працівника.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool