В Олександрівці відновлено роботу ВАТ 2-й ім. Петровського цукрорафінадний завод

Вересень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1370 | Коментарі: 0

Чотири сезони поспіль один із потужних цукрозаводів області через відсутність достатнього об’єму сировини перебував у своєрідній "сплячці". У цей час життєздатність заводу підтримували декілька десятків працівників технічного персоналу на чолі із генеральним директором Миколою Обідіним.

Проте реанімувати підприємство вдалося лише завдяки зусиллям нового керівника області – Сергія Ларіна. Поставивши собі за мету - перетворити Кіровоградщину із сировинного на регіон потужної переробки, голова облдержадміністрації розпочав активний пошук шляхів для відновлення роботи олександрівського цукрозаводу. Паралельно з перемовинами із власником, влада працювала над забезпеченням сировинної бази колись одного із найпотужніших на Україні цукрозаводів.
І лише у лютому, під час зустрічі керівництва області з російським власником переробного підприємства Павлом Демидовим, вдалося досягти домовленості щодо його запуску. Для відновлення роботи заводу інвестор вклав більше 20 мільйонів гривень, половину яких спрямовано на ремонт технологічного обладнання та хімічні матеріали.
Після приведення у робочий стан обладнання заводу, перші тонни солодкого золота отримано 18 вересня.
Вчора з роботою ВАТ „2-й ім. Петровського цукрорафінадний завод" ознайомився голова облдержадміністрації Сергій Ларін.
Директор підприємства Микола Обідін показав керівнику області цехи заводу, ознайомив з технологічним процесом виготовлення цукру.
За словами Миколи Обідіна, за добу підприємство переробляє близько трьох тисяч тонн буряка, який постачають аграрії з Новоукраїнського, Кіровоградського та Олександрівського районів. Наступного року сировину підвозитимуть також з Кам’янського та Чигиринського районів Черкаської області. Тижневий запас сировини, яка розміщується на території заводу, сягає 15-17 тисяч тонн. За його прогнозами, до кінця року із 200 тисяч тонн буряку очікується виробити 25-35 тисяч тонн цукру.
Що стосується кадрової ситуації Микола Обідін зауважив, що нинішнього року тут працюють більше півтисячі персоналу, з якого ледь вдалося сформувати три зміни. Він пояснив це тим, що старожили залишають завод, а молоді ніде вчитися, хоча раніше спеціалістів для цукрових заводів готували в Капітанівському професійному ліцеї переробної промисловості. Тому старшому поколінню цукроварів доводиться самим навчати молодь безпосередньо у ході виробничого процесу. При цьому середня заробітна плата на заводі складає 4 тисячі гривень.
Як зауважив директор, заводу олександрівський цукор користується високим попитом у населення області, оскільки у солодкого піску доступна ціна і висока якість.
Під час спілкування із журналістами голова облдержадміністрації підкреслив значення такої події для області, як відкриття третього цукрозаводу. Адже Олександрівський район нині має свій цукор, сотні робочих місць та солідні відрахування до місцевого бюджету. – Відтепер асортимент на полицях соціальних відділів поповниться продукцією іще одного з місцевих виробників цукру, що додатково підкріпить проект "Купуй Кіровоградське".
За словами голови Олександрівської райдержадміністрації Валерія Авксентьєва, по завершенні сезону цукроваріння відрахування підприємства до районного та селищного бюджетів можуть складати близько мільйона гривень.
Директор Микола Обідін подякував голові облдержадміністрації за активну підтримку у вирішені проблем запуску підприємства.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool