В Одесі відбулося навчання психологів локомотивних депо

Грудень 29, 2015 | Новини | Переглядів: 564 | Коментарі: 0

В Одесі на базі санаторію-профілакторію «Біла акація» відбувся семінар-нарада за участю залізничників, психологів та науковців на тему «Психофізіологічне супроводження працівників локомотивних бригад та організація післястресової реабілітації».

 Головна мета заходу – створення уніфікованої системи психологічної допомоги на залізниці.

Як розповів директор санаторію-профілакторію «Біла акація» Володимир Колоденко, протягом двох днів психологи локомотивних депо Одеської залізниці вивчали нові технології з психофізіологічного відбору локомотивних бригад, методи ранньої діагностики психофізіологічного стану машиністів та їх помічників, а також отримували нові знання про системи перевтоми, психічного перенапруження та методи їх діагностування. Крім цього, психологи ознайомилися з особливостями медично-психологічного супроводу локомотивних бригад та їх роботи.

У першій доповіді головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Одеської філії ПАТ «Укрзалізниця» Рудольф Мелкумян звернув увагу слухачів на важливість діяльності психологів та використання їх навичок у роботі на залізниці. Він підкреслив значимість впливу стресового стану на роботу локомотивних бригад, тому є необхідність сприяти збереженню гарного емоційного фону залізничників:«Для вас важливо пам’ятати, що є низка позицій, від яких залежить настрій, психологічний стан і працездатність людини. У проекції на роботу локомотивних бригад, все зазначене впливає на безпеку руху, адже машиніст є кінцевою ланкою в передбаченні нещасних випадків». Демонструючи фотографії тяжких наслідків дорожньо-транспортних подій на Одеській залізниці за останні 15 років, Рудольф Мелкумян детально розповів про необхідність впровадження обов’язкової психологічної реабілітації бригад, які стали свідками нещасних випадків, ДТП.

У ході заходу учасники обговорили актуальні питання зокрема: психологічні аспекти роботи залізничників у вузькому просторі кабіни машиніста, стреси при ДТП та екстреному гальмуванні, правильне використання основ колористики та психології сприйняття кольорів на виробництві (значення відтінків фарб в кабіні машиніста, кольори робочого одягу, рекомендації психологів), значення якостей характеру в співпраці між машиністом та його помічником тощо.
Левова доля часу семінар-наради була присвячена доповідям вчених науково-дослідницького інституту медицини транспорту МОЗ України, які поінформували про аспекти психофізіологічного відбору та його роль в попередженні нестандартних ситуацій та стресових станів, а також про організацію та шляхи вдосконалення психофізіологічного супроводження працівників локомотивних бригад. Зацікавило психологів автоматизоване робоче місце АРМ-психолога та програмно-апаратний комплекс «СПАС-15» для проведення психофізіологічного профвідбору і супровід операторів залізничного транспорту.

Потім психологам презентували Програму післястресової реабілітації працівників локомотивних бригад Одеської залізниці на базі санаторію «Біла акація». Закріпити отримані знання психологи змогли на практичних заняттях. По закінченні семінару-наради слухачі отримали відповідні сертифікати.

Прес-центр Одеської залізниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool