В Одесі відбулася школа передового досвіду

Вересень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1188 | Коментарі: 0

13 та 14 вересня 2012 року відбулася школа передового досвіду по господарству будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд залізниць.

У заході взяли участь начальник Головного управління будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Укрзалізниці Віктор Палій, перший заступник начальника Головного управління охорони і організації праці Укрзалізниці Віктор Митрофанов, головний інженер-перший заступник начальника Одеської залізниці Григорій Бойко, а також начальники відповідних служб, начальники будівельно-монтажним поїздів, інженери з охорони праці шести залізниць України.
13 вересня учасники школи відвідали Котовське будівельно-монтажне експлуатаційне управління №2 (БМЕУ-2), де відбулися теоретична та практична частина заходу.
Відкриваючи захід, головний інженер-перший заступник начальника залізниці Григорій Бойко зазначив, що стрімким розвитком господарства служба будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Одеської залізниці завдячує ініціативним та енергійним керівникам: начальнику Головного управління, начальнику служби, начальнику БМЕУ-2, адже саме вони виробили стратегію комплексного підходу до оновлення господарства, впровадження енергозберігаючих технологій та пильного контролю за дотриманням трудової дисципліни і технології виконання робіт.
У ході першої частини присутні доповідали про роботу служб будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд залізниць та демонстрували відповідні відеофільми. Зокрема, начальник служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Донецької залізниці Олександр Сараєв доповів про створення безпечних умов праці на робочих місцях при впровадженні лінії верстатів з виготовлення спірально-навивних повітропроводів. Таке обладнання має ряд переваг: самостійне виготовлення деталей повітропроводів, профілів, відливів, водостоків дає незалежність від постачальників такого виду продукції та розширює асортимент продукції, наприклад дозволяє виготовляти фасадні системи, металоконструкції різноманітних форм тощо.
По завершенні теоретичної частини начальник БМЕУ-2 Віталій Драгамарецький ознайомив учасників школи з організацією охорони праці на підприємстві та технологічними процесами в цеху по випуску меблів, цеху металопластикових виробів, цеху по розливу та випуску мінеральної води «Бірзульська».
Другого дня учасники школи відвідали в Одесі Дорожні механічні майстерні, де начальник служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Одеської залізниці Сергій Маковський детально ознайомив присутніх з новими технологічними лініями по виготовленню електродів, металочерепиці та сайдінгових металопанелей, а також лінією продольної нарізки рулонного металу. Обладнання дозволяє залізничникам самостійно в необхідному обсязі виготовити металовироби для ремонту виробничих приміщень залізниці. Усі лінії повністю автоматизовані і обладнані електронним пультом керування, що дозволяє мінімізувати людський фактор у виробництві даної продукції.
Підбиваючи підсумки проведення школи, перший заступник начальника Головного управління охорони і організації праці Укрзалізниці Віктор Митрофанов підкреслив: «Лише суворий контроль за дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці, проведення своєчасного обстеження технологічного обладнання, своєчасне проходження працівниками медоглядів та використання спецодягу, спецвзуття та засобів індивідуального захисту допоможе створити безпечні умови праці на робочих місцях структурних підрозділів залізниць».
За рішенням Віктора Палія наступного року школа передового досвіду відбудеться на базі Донецької залізниці.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool