В облдержадміністрації обговорили шляхи співпраці із Хорватією та Македонією (ФОТО)

Серпень 31, 2011 | Новини | Переглядів: 1294 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації відбулася офіційна зустріч Сергія Ларіна із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Желько Кірінчичем та Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Македонія в Україні Ацо Спасеноскі, під час якої обговорювалися можливості налагодження співпраці Кіровоградщини із Республіками Хорватія та Македонія.

Кіровоградщину під час зустрічі також представляли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко та заступник голови облдержадміністрації Богдан Андрющенко, начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Світлана Горбенко, заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Лобанова.
Привітавши поважних гостей, голова облдержадміністрації коротко розповів про особливості Кіровоградщини – географічне розташування, про природні багатства – корисні копалини та родючі чорноземи і промисловий потенціал, адже область – регіон з розвиненою потужною машинобудівною промисловістю. Сергій Ларін підкреслив, що обласне керівництво значну увагу приділяє і зовнішньоекономічній співпраці. Так, партнерські взаємовідносини встановлено із понад 90 країнами світу. Очільник області висловив сподівання, що і Хорватія з Македонією розглянуть можливість співпраці із Кіровоградщиною. За основний напрям потенційної співпраці Сергій Ларін виділив агропромисловий комплекс, також він звернув увагу і на видобувну промисловість, зауваживши при цьому, що область потребує інвестора для буровугільної галузі.
Аби представники Хорватії та Македонії, не лише офіційні особи, а й керівництво різних підприємств, могли більш детально познайомитися із потенціалом Кіровоградщини, Сергій Ларін запросив їх на Міжнародний інвестиційний форум до обласного центру, який відбудеться вже цієї осені.
Желько Кірінчич та Ацо Спасеноскі вже встигли сформувати власну думку про область, адже напередодні мали зустріч із першим заступником голови облдержадміністрації Андрієм Ніколаєнком, який детально розповів про потенціал Кіровоградщини. Як Желько Кірінчич, так і Ацо Спасеноскі не заперечували, що Кіровоградщина вельми перспективний та інвестиційно привабливий регіон. До того ж, як зауважив Ацо Спасеноскі, він зробив для себе висновок, що керівництво області – це не просто команда, яка прийшла до влади, це люди, які прийшли працювати на реальний результат на благо краю та його жителів. Ацо Спасеноскі зазначив, що Україна та Македонія уже не один рік плідно співпрацюють, лише в минулому році товарообіг між цими двома країнами склав 208 мільйонів євро. А про сприятливий політичний клімат у взаєминах двох держав свідчать нещодавні візити до України македонського прем’єр-міністра та президента.
Джерело сайт ОДА , фото сайт ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool