В області розпочинається новий етап розвитку системи дошкільної освіти

Березень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 882 | Коментарі: 0

З огляду на проголошені Президентом України нові соціальні ініціативи дитячим питанням приділяється чимала увага і на рівні держави, і на рівні області.

 Ключовою темою сьогоднішньої апаратної наради було питання, пов’язане із розвитком мережі дошкільної освіти в області. Цю тему обрано невипадково, позаяк Глава держави наголошує, що всебічний розвиток кожної дитини починається з дошкільного віку, а важливу роль у формуванні та становленні дитини в цей період відіграють дитячі садки. Про стан справ у сфері дошкільної освіти інформувала директор профільного департаменту Ельза Лещенко, а перед тим своїми думками з цього приводу поділився голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. Він нагадав, що керівники територій зобов’язані досконало знати стан матеріально-технічного забезпечення дитячих садків, їх кадровий потенціал. Повинні бути чіткі цифри: скільки дитячих садків чи додаткових груп потребує той чи інший населений пункт області, - наголошує голова облдержадміністрації.
- Аби виконати завдання Глави держави щодо покращення ситуації із новими дитсадками та додатковими групами, необхідно досконально знати ситуацію на місцях, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.
Найперше, необхідно провести детальний аналіз потреб, а по-друге – спрогнозувати ситуацію в даній сфері на найближчі місяці. Потрібні відповіді на питання, де уже сьогодні є можливість відкрити дитячі групи на базі шкіл, де треба перепрофілювати приміщення, а де і збудувати нові.
Окремо Андрій Ніколаєнко звернув увагу, що варто провести моніторинг і тих дитячих садків, де змінено їх цільове призначення.
За час реалізації нових соціальних ініціатив в області інспектуватимуться усі заклади, які працюють із дітьми як найкращі з них, так і ті, що мають недоліки у своїй роботі. При цьому голова облдержадміністрації закликає керівників територій переймати один в одного досвід не лише в плані економічного розвитку, а й в питаннях створення навчально-виховних комплексів, дитячих та спортивних майданчиків, впровадження нових форм і методів позашкільної освіти.
- Нам треба знати як наші «больові», проблемні точки, так і заклади, де на Кіровоградщині є позитивний досвід, - зазначив Андрій Ніколаєнко.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool