В Музеї історії Одеської залізниці з’явився незвичайний експонат кінця XIX століття

Грудень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 667 | Коментарі: 0

До музейних фондів Одеської залізниці передано карту залізничних, телеграфних та водних сполучень Європейської Росії 1871 року, надруковану в Санкт-Петербурзі.

Унікальний документ був створений за новими відомостями того часу та видана корпусом військових топографів Генштабу Російської Імперії підпоручником Скугаревським. Мапа виконана в масштабі, який вичислюється англійськими дюймами.

На даному топографічному документі можна розгледіти перші колії сучасної Одеської залізниці та України в цілому. Зокрема окреслена залізнична колія Одеса – Балта через станцію Бірзула (нині Котовськ), від якої йде гілка на Кременчук через Єлісаветград (сучасний Кіровоград) та на Київ через Жмеринку. Також можна виділити колію, що єднає Одесу та Кишинів.

«Це дуже серйозний, вагомий та ексклюзивний для нашого музею експонат. Його особливість в тому, що чітко вказані всі лінії й головні населені пункти, через які проходить залізниця. Крім цього, це оригінал, а не копія, що робить цю карту не лише історичним документом, але й дуже цінною річчю в плані духовного надбання», – зазначив завідувач музеєм історії Одеської залізниці Юрій Линюк.

Прес-центр Одеської залізниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool