В Кіровоградській області всього за кількадесят гривень люди похилого віку ставали жертвами злочину

Жовтень 23, 2012 | Новини | Переглядів: 893 | Коментарі: 0

Працівники управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області затримали за підозрою у скоєнні розбійного нападу 21-річного жителя Гайворонського району.

Як виявилося, це не єдиний злочин на рахунку зловмисника. Правоохоронці встановили його причетність до вчинення пограбування та ще одного розбою.
Наприкінці минулого тижня до райвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки одного із населених пунктів району про скоєння нападу на її 70-річну родичку.
Посеред ночі, вибивши вхідні двері, до помешкання бабусі вдерся невідомий чоловік. Непроханий гість почав бити пенсіонерку та вимагати в неї гроші. Від отриманих ушкоджень потерпіла втратила свідомість, після чого зловмисник знайшов близько сотні гривень та зник з місця події. Коли старенька прийшла до тями, то змогла зв’язатися з рідними, які і зателефонували у міліцію та викликали швидку. Жінку з численним травмами голови було госпіталізовано до лікарні.
Через кілька годин оперативники з обласного апарату УМВС затримали підозрюваного у скоєнні цього злочину. Ним виявився місцевий житель, який приходиться далеким родичем потерпілій. Ніби нічого й не сталося, проспавшись, він прийшов до господарства, де працював різноробочим…
У зловмисника правоохоронці вилучили викраденні кошти, а за місцем проживання – одяг із плямами крові, який він, переодягнувшись, залишив вдома. Свій вчинок підозрюваний пояснив тим, що хотів дістати грошей, аби придбати спиртне, хоча і під час нападу на жінку він вже перебував у стані алкогольного сп’яніння.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Підозрюваний затриманий у порядку ст. 115 КПК України та перебуває в ІТТ.
Крім того, у ході проведення подальших заходів правоохоронці встановили також причетність молодика до скоєння пограбування місцевої жительки та ще одного нападу на пенсіонера.
Всього за кількадесят гривень люди похилого віку ставали жертвами злочину. Жінка, яка останньою потерпіла від рук зловмисника, і досі перебуває в лікарні у тяжкому стані, медики продовжують боротися за її життя.

СЗГ УМВС в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool