В Кіровоградській області перевіряється протипожежний захист багатоквартирних житлових будинків (ФОТО)

Листопад 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1177 | Коментарі: 0

Холодної пори суттєво збільшується використання населенням електроенергії. До побутової техніки додаються ще й електрообігрівачі, що значно посилює навантаження на електричні мережі.

Слід відмітити, що більшість багатоповерхових житлових будинків в області експлуатується щонайменше 30 років. Тож їхні електромережі не розраховані на масове використання сучасної потужної побутової техніки. Це в свою чергу створює реальну загрозу виникнення пожеж у житлових багатоповерхівках, що може спричинити значні матеріальні збитки та людські жертви. З початку року через коротке замикання електропроводки у житловому фонді виникло 7 пожеж та сталося 20 випадків короткого замикання електропроводки без послідуючого горіння.
За ініціативи Управління Держтехногенбезпеки в області питання щодо стану електрообладнання багатоповерхових житлових будинків у вересні розглядалося на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На виконання його рішення наразі проводяться перевірки пожежної безпеки багатоповерхових житлових будинків.
Увага звертається не лише на стан електромережі, а й на шляхи евакуації, ретельно оглядаються підвали та горища багатоповерхівок. Відповідно до правил пожежної безпеки ці приміщення не дозволяється захаращувати різним непотребом, вхід до них обов’язково має бути зачиненим. У іншому випадку тут можуть влаштовувати ігри діти, збиратися підлітки та навіть поселятися особи без певного місця проживання. І де гарантія, що хтось із них не вирішить розвести багаття? Випадки виникнення пожеж у підвалах та на горищах таких будинків через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб не поодинокі.
Інспектори держпожнагляду також перевіряють наявність наочної агітації з питань дотримання вимог пожежної безпеки у житлово-експлуатаційних конторах.

В Кіровоградській області перевіряється протипожежний захист багатоквартирних житлових будинків (ФОТО)
 

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool