В Кіровограді створять центр радіологічного лікування вартістю 25 мільйонів євро

Лютий 03, 2014 | Новини | Переглядів: 1072 | Коментарі: 1

Заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух ознайомилась із проектом будівництва центру радіологічного лікування в обласному онкологічному диспансері

У супроводі головного лікаря Костянтина Яриніча та начальника профільного департаменту ОДА Олега Рибальченка, Галина Пастух оглянула радіологічне відділення, де ознайомилась із системою променевої терапії - основною складовою лікування онкологічних захворювань.
За словами Костянтина Яриніча, променева терапія в онкодиспансері, як і в подібних закладах в Україні, здійснюється в основному на застарілому обладнанні, що суттєво звужує можливість якісного лікування. Наявні апарати використовуються понад 20 років, хоча строк їх експлуатації складає від 5 до 11 років. Всі дистанційні гаматерапевтичні апарати потребують заміни джерел, оскільки їх низька активність призводить до збільшення тривалості опромінення хворих, що тягне за собою збільшення кількості променевих ускладнень на здорових органах. Слід зазначити, що в Європі кобальтові установки, а саме такі використовуються у нас, для променевої терапії не використовуються взагалі.
Костянтин Яриніч розповів про ті кроки, що необхідні для підвищення якості надання медичної допомоги онкологічним хворим та про проект, який буде реалізовано в Кіровограді ближчим часом.
- Найперше, необхідно оновити гаматерапевтичні апарати, замінити джерела в існуючих. Технічне оснащення радіологічних відділень дорого коштує, і Україна відстає в розвитку цієї галузі. Сьогодні ми завершуємо переговори про реалізацію в онкодиспансері Американо-Українського проекту сучасного центру радіологічного лікування онкохворих, оснащеного системою томотерапії, - розповів головний лікар онкодиспансеру.
Загальна сума проекту становить більше 25 мільйонів євро. Крім постачання та встановлення обладнання, корпорація-виробник забезпечуватиме і навчання кіровоградських спеціалістів за кордоном, в провідних європейських клініках.
Галина Пастух відзначила, що обласна влада максимально підтримуватиме реалізацію таких проектів, адже межі удосконалення в охороні здоров’я бути не може.
- Нові технології лікування онкохворих дозволять значно продовжити життя хворих, перевести неоперабельні стадії захворювання в операбельні або повністю позбавити діагнозу «рак», адже одне з головних завдань Президента у сфері охорони здоров’я – зміцнення медичної інфраструктури, виявлення та лікування онкопатології на ранніх стадіях, зниження онкозахворювань, - наголосила Галина Пастух.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool