В Кіровограді привітали ветеранів та пенсіонерів служби з Днем пожежної охорони

Квітень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1336 | Коментарі: 0

Історія пожежної охорони має давні та славетні корені, оскільки перші пожежні частини на території України з’явились ще в середині 19-го сторіччя.

Вона пройшла довгий шлях становлення і розвитку. Змінювались її назви, відомча приналежність, поступово розширювалось коло обов’язків. Незмінним залишалось головне завдання – врятувати життя, захистити людину, її майно від руйнівної стихії вогню чи інших стихійних лих як природного, так і техногенного походження.
Минулого року було відновлено традицію відзначати 17 квітня професійне свято вогнеборців держави - День пожежної охорони.
Цього дня в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області зібрались ветерани та пенсіонери пожежної охорони області. Керівники Управління в урочистій обстановці привітали сивочолих колишніх пожежних з професійним святом, вручили відзнаки. Серед нагороджених - начальник водолазно-рятувального відділення 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини Микола Дема, якому вручили орден «Честь і слава» - відзнаку Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту України. Медаллю «За доблесть і звитягу» також від Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту України відзначили Леоніда Шевченка.
Серед присутніх були нагороджені грамотами та подяками ДСНС України, почесними грамотами, грамотами та подяками Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту України, грамотами обласного Управління ДСНС, заохочені правами Української православної церкви Київського Патріархату.
Вручаючи нагороди і вітаючи пожежних-ветеранів, керівник відділу персоналу Управління Олег Гаркуша зауважив, що за їх безпосередньої участі творилась історія пожежної охорони Кіровоградського краю, завдяки їх професіоналізму, небайдужості, сумлінності, мужності врятовано сотні людських життів, збережено майно та матеріальні цінності окремих громадян і народного господарства, їх руками і невтомною працею закладено міцний і надійний фундамент сучасної служби з надзвичайних ситуацій, здатної протистояти будь-якому лихові.
Для ветеранів також було організовано екскурсію до пожежно-технічної виставки Управління, де їх чекав приємний сюрприз – відеопривітання особисто від виконуючого обов’язки Голови ДСНС Зоряна Шкіряка.
На завершення зустрічі Олег Михайлович від імені керівництва У ДСНС в області побажав ветеранам та їх родинам міцного здоров’я, щастя сімейного затишку, злагоди, бадьорості духу та довгих років життя.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool