В Кіровограді діти-інваліди відчули, що значить бути пожежниками (ФОТО)

Квітень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 1087 | Коментарі: 0

Діти-інваліди, полум’я, пожежа, рятувальне знаряддя, як мало позитиву звучить в цьому поєднанні слів.

  Але не в ситуації, коли таке поєднання організовує Кіровоградська обласна благодійна організація «Милосердя». Під час весняних канікул, благодійники організували візит дітей з особливими потребами до пожежно-технічної виставки-музею територіального управління МНС у Кіровоградській області.

Переймаючись проблемами юних кіровоградців, КОБО «Милосердя» вирішило зосередити власну діяльність на роботі з дітьми, які мають особливі потреби. Як правило такі діти залишаються поза увагою суспільства та не мають якісного та змістовного дозвілля. Саме цю «порожнину» вирішили заповнити неурядовці.

«Ми не можемо спокійно спостерігати, як діти, з обмеженими можливостями та їх батьки, залишаються на одинці зі своїми труднощами та проблемами, - зазначає Алла Лелека, голова КОБО «Милосердя», - тому, намагаємося допомагати дітям, не лише повсякденними справами, а і працювати над їх розвитком, набуттям нових знань та дарувати гарні емоції і настрій. Адже, коли щаслива та всміхнена дитина, батьки також завжди сяють від щастя. Тож, серед іншого, ми вирішили організувати для дітей візит до пожежно-технічної виставки-музею».

На думку голови благодійної організації, такий похід, для дітей виявився справжнім святом.
Під час екскурсії Костилєва Людмила Борисівна розповіла про історію пожежної охорони в Кіровограді, що охоплював часи існування Єлисаветграда.

Особливо вразила дітей діорама „ Пожежа Єлисаветграду 1834 року ”. Діти відвідали зал історії, техніки, служби,а також зал профілактики. Побувавши в музеї, діти побачили історичні експонати та безліч моделей пожежних машин. З захопленням розглядали хлопці й захисні костюми рятівників, вогнегасники, пожежні рукави, тощо. Запам’ятався також макет по з`ясуванню причин виникнення пожежі у побуті.
Юним відвідувачам музей подарував сувеніри та пригостив цукерками.
На останок, дітям дали можливість побачити справжнісіньку пожежну частину, де вони змогли не лише поглянути, послухати, але й доторкнутися до техніки рятувальників . Саме тут діти дізналися про основні принципи роботи спецтехніки і правила пожежної безпеки.

Організатори дитячого дозвілля, Кіровоградська обласна благодійна організація «Милосердя», Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами, а також Кіровоградська обласна організація інвалідів «Народна академія творчості», щиро вдячні керівництву пожежно-технічної виставки-музею територіального управління МНС у Кіровоградській області за допомогу та таку чудову співпрацю.
Наразі, готуються нові програми – дозвілля та заходи для дітей з обмеженими можливостями. Тож, організатори запрошують всіх бажаючих до співпраці.
Контактна особа: Алла Лелека,т. 0990548025

В Кіровограді діти-інваліди відчули, що значить бути пожежниками (ФОТО)

В Кіровограді діти-інваліди відчули, що значить бути пожежниками (ФОТО)

Юлія Бочарова - Туз


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool