В Кіровограді демонстрували виставу за твором великого американського гуманіста

Березень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 841 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї на численні прохання відвідувачів 16 березня 2015 року, в рамках роботи театральної вітальні «Театр у музеї», відбулася моновистава «Розповідь собаки» за мотивами однойменного оповідання великого американського письменника Марка Твена (1835-1910) у виконанні Катерини Білоусової.

Автором вистави є заслужений артист України, актор Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л. Кропивницького Юрій Жеребцов, музичний супровід – Володимир Бабіюк.
Сто п'ятнадцять років тому назад, на межі ХІХ та ХХ століть, Марк Твен зізнався у одному зі своїх листів до Джорджа Твічела: «Наша цивілізація видається мені чимось дуже жалюгідним, сповненим жорстокості, марноти, зверхності, підлості й лицемірства...». Логічним результатом цих роздумів стало пронизане сумною іронією оповідання «Розповідь собаки», написане за чотири роки до смерті автора, з провідною ідеєю безмежної всепрощаючої відданості та любові…
Пронизливий текст твору та емоційна гра молодої перспективної вихованки відомого кіровоградського артиста Юрія Жеребцова в черговий раз схвилювали глядацьку аудиторію, яка переважно складалася зі студентів вищих навчальних закладів міста Кіровограда.

Володимир Мороз – науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool