Увага На Кіровоградщину йдуть грози

Червень 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1842 | Коментарі: 0

Синоптики обіцяють нам декілька порівняно прохолодних днів з можливими грозами. Тому не зайве нагадати кілька правил безпечної поведінки у випадку, якщо негода застане вас на вулиці. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

У разі сильного шквалистого вітру не стійте поруч з об’єктами, які можуть обірватися і впасти. Під час грози ні в якому разі не ховайтеся під деревами, не біжіть; якщо ви їдете в автомобілі – зупиніться, але з салону не виходьте, зачиніть вікна. Слід триматися осторонь металевих парканів, стін та не користуватися парасольками, адже в них є металеві дроти, які притягують електричні розряди. З цієї ж причини у грозу не можна їздити на велосипеді та мотоциклі. Задля власної безпеки краще вимкнути мобільний телефон. Не можна купатися під час грози.
Якщо під час грози ви знаходитеся вдома, обов’язково зачиніть всі вікна, щоб у приміщенні не було протягу, вимкніть електроприлади, не користуйтеся водопроводом та без крайньої необхідності не виходьте на вулицю.
У разі виявлення обірваних електродротів відразу телефонуйте до енергопостачального підприємства чи служби порятунку “101”.
Бережіть себе!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool