Усім без винятку ВНЗ видатки на виплату стипендії та індексації перераховані у повному обсязі

Липень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1122 | Коментарі: 1

Днями на офіційному веб-сайті Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Українська асоціація студентського самоврядування» оприлюднено інформацію про те, що, начебто, нарахована студентська стипендія в липні вже є зменшеною на 200 грн.

Вважаємо за необхідне поінформувати та заспокоїти студентську громадськість!

Станом на 30 липня 2012 року всім без винятку вищим навчальним закладам, підпорядкованим МОНмолодьспорту, видатки на виплату стипендії та індексації перераховані у повному обсязі відповідно до лімітів бюджетних асигнувань на січень – липень поточного року.

Окрім того, зазначимо, що на сьогодні розмір мінімальної академічної ординарної (звичайної) стипендії студента вищого навчального закладу ІІІ – IV рівнів акредитації становить 530 грн. на місяць. Враховуючи, що така стипендія підлягає індексації на 36,7% або на 194,51 грн., студент має отримати 530+194,51=724,51 гривні.

Відповідно до заяви Президента ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування» Єлизавети Щепетильникової, ця громадська організація провела опитування серед студентів. Виникає запитання, яким чином під час літніх канікул проводилося опитування серед студентської молоді?

На жаль, у заяві ВМГО немає конкретної інформації щодо вищих навчальних закладів, студенти яких отримали стипендіальні виплати у зменшеному розмірі або не отримали стипендію взагалі. Невідомо ні про відомче підпорядкування навчальних закладів, ні про те, з якого бюджету – державного або місцевого – такі заклади фінансуються.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту в обов’язковому порядку вживатиме усіх необхідних заходів з метою уникнення та попередження фактів невиплат стипендій, та звертатиметься до керівників вищих навчальних закладів у разі надання ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування» конкретних і перевірених фактів!

P.S. На жаль, детальних статистичних даних опитування серед студентів та їхніх звернень на офіційному веб-сайті ВМГО «Українська асоціація студентського самоврядування» не оприлюднено, як і, до речі, даних про саму Асоціацію та її керівні органи.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool