Усі медичні заклади Кіровограда будуть облаштовані пандусами

Грудень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1136 | Коментарі: 0

Забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної та транспортної інфраструктури у Кіровограді обговорювалося під час наради міського голови Андрія Райковича з керівниками структурних підрозділів виконавчих органів міської ради, сьогодні, 21 грудня.

Як повідомила на нараді заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ірина Мартинова, більшість підприємств торгівлі та аптечних закладів мають вільний доступ для людей з особливими потребами. У новозбудованих великих магазинах, супермаркетах, таких як «Сiльпо», «Фуршет», «Велмарт», «Епiцентр», «Копiлка», “Комфі”, мережі магазинів «АТБ», «Вiзит», «Ятрань», «ЕКО-Маркет», ТК “Лісова пісня”, ТК «МІХ» влаштовані пандуси. Крім того, значна частина магазинів в кіроавограді розміщена на перших поверхах, а це вже передбачає вільний дступ до них. У кожному великому магазині, супермаркеті наказом по підприємству визначено працівника, який відповідає за обслуговування маломобільних груп населення. 213 аптечних закладів міста обладнані пандусами або кнопками виклику. З 10 готелів міста всього 3 мають вільний доступ (пандуси, ліфт) - «Європа», «Лондон» та «3ipкa», а також 3 перукарні, 1 хімчистка, 3 майстерні з пошиття та ремонту одягу, 1 пральня.

Вільний доступ також є до будівель підприємства «Кооперативний ринок», розміщених на Центральному та Колгоспному ринках.
Серед недоліків вказувалося на відсутність чи невідповідність вимогам ДБН пандусів у жіночій консультації №1, дитячій міській поліклініці №1, міській стоматологічній поліклініці №1. Також йшлося про брак громадського транспорту, пристосованого для людей з особливими потребами, а також про відсутність чіткої інформації від перевізників щодо графіків руху навіть тих транспортних засобів із пандусами, що є в наявності. Міський голова Андрій Райкович доручив профільним управлінням усунути виявлені недоліки.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool