Усі котельні на Кіровоградщині вже працюють,- Сергій Кузьменко

Жовтень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 1127 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації взяв участь у селекторній нараді з питання проходження опалювального сезону, що відбулася під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Під час наради Геннадій Зубко поставив головам ОДА завдання – у вівторок провести моніторинг і підготувати всі проблемні питання щодо проходження опалювального сезону по областям. Він наголосив, що при виявлені фактів саботажу, бездіяльності і невчасного виконання обов’язків органами місцевого самоврядування, відповідні матеріали будуть направлені до Генпрокуратури. Віце-прем’єр наголосив на кримінальній відповідальності голів органів місцевого самоврядування за неналежне виконання своїх обов’язків. "Стаття 367 Кримінального кодексу України, частина 1 і частина 2, яка передбачає ув’язнення до 5 років за неналежне виконання своїх обов’язків, або невиконання обов’язків, яке призвели до значних наслідків. Тому, я прошу всіх схаменутися і перестати перекладати свою управлінську неспроможність на центральні органи влади або ОДА", — наголосив урядовець.

Геннадій Зубко в черговий раз підкреслив, що місцеві адміністрації здійснюють державний контроль, а управління, згідно законодавства і маючи можливості і повноваження, здійснюють органи місцевого самоврядування.

Доповідаючи про стан проходження опалювального сезону на Кіровоградщині, Сергій Кузьменко зазначив, що сьогодні усі котельні області вже працюють, проте є проблеми із постачанням тепла до домівок та закладів соціальної сфери – це пов’язано із значною кількістю поривів тепломереж. Натомість, за інформацією ремонтних бригад, вже до кінця дня тепло буде подано до усіх будівель.

"Ми не можемо говорити про те, що опалювальний сезон у нас почався без проблем. Початок і середина тижня відзначилися низькою температурою повітря, і там де місцева влада не квапилася в будинках було холодно. Проте 386 котелень з 386, що розташовані в області почали працювати 17-22 жовтня, тож після ліквідації аварій на тепломережах в усі будинки буде подано тепло," – зазначив посадовець.

Він подякував усім тим, хто на відмінно спрацював під час підготовки до опалювального сезону. Сергій Кузьменко нагадав, що вже з понеділка у навчальних закладах закінчуються канікули, тож температурний режим у багатьох школах має бути забезпечений. Відповідне завдання стосується усіх закладів соціальної сфери.
Очільник області також звернувся до керівників органів місцевого самоврядування із вимогою забезпечити 100% подачу тепла до усіх будівель.

"Не буду повторювати слова Віце-прем'єр-міністра України, нагадувати про кримінальну відповідальність, сподіваюсь і настрій і завдання зрозуміло," – наголосив Сергій Кузьменко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool