УСБУ в Кіровоградській області: напередодні місцевих виборів активізувалася діяльність сепаратистських груп у соцмережах

Жовтень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 1046 | Коментарі: 0

В умовах припинення активних бойових дій на Сході України ворог не припиняє спроб зашкодити нашій державі. Він змінив тактику і намагається розхитувати ситуацію в мирних регіонах, дискредитувати будь-які кроки влади, підбурювати протестні настрої.

Для такої підривної діяльності іноземні спецслужби активно використовують соціальні мережі. Зокрема сьогодні пропагандистська машина сусідньої країни аж занадто переймається місцевими виборами в Україні, інформаційні атаки набули нового імпульсу.

Останнім часом Служба безпеки України викрила кілька десятків адміністраторів сепаратистських груп в мережі Інтернет, завербованих російськими спецслужбами громадян, які створювали антиукраїнські спільноти, намагалися використовувати соцмережі для поширення перекрученої інформації, брехливих матеріалів, закликів до створення «псевдореспублік» і підтримки терористів. Ці особи притягуються до кримінальної відповідальності.

У різних областях України є вже низка судових вироків стосовно громадян, які намагалися через російські соціальні мережі "ВКонтакте", "Одноклассники" вербувати громадян, переважно молодь, до участі в масових псевдопротестних акціях, підтримки бойовиків незаконних збройних формувань, поширення пропагандистських сепаратистських «агіток». Встановлено, що вони діяли за вказівками російських кураторів, у більшості випадків за матеріальну винагороду.

З початком виборчого процесу українськими спецслужбами отримано інформацію про активізацію координаторів та учасників різного роду проросійських спільнот в соціальних мережах. Масово поширюються матеріали, які містять заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади. Такі «агітатори» координуються в рамках єдиного антиукраїнського проекту, який методично втілюється противником.

З метою запобігання вчинення злочинів, які віднесено до компетенції органів СБ України, а це насамперед ст.ст. 109, 110 та 258 КК України, Управління служби безпеки України в Кіровоградській області звертається до громадян бути обачними у соціальних мережах, закликає відмовитись від вчинення протиправних дій і повідомляти на телефон гарячої лінії (522) 36-13-06 або на електронну адресу usbu_kvg@ssu.gov.ua про антиукраїнські прояви в соцмережах для недопущення втягування громадян України в деструктивну діяльність на шкоду інтересам України.

Інформація УСБУ в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool