Управління освіти міської ради Кропивницького не має подвійної бухгалтерії,- Лариса Костенко

Серпень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 1404 | Коментарі: 0

Управління освіти міської ради Кропивницького не має подвійної бухгалтерії, всі фінансові операції по галузі освіти проводяться прозоро, а тендерні процедури відбуваються відкрито і публічно.

На цьому наголосила начальник управління освіти Лариса Костенко, коментуючи розміщену в мережі Інтернет інформацію з претензією на “моніторинг фінсової діяльності управління”.

- На жаль, поки що наші громадські активісти не повністю володіють нормативною базою тендерних закупівель і звітування за їх результатами, - акцентувала увагу Лариса Костенко. – Через це їхні “сенсаційні” висновки, які базуються на порівнянні нашої звітності на єдиному фінасовому веб – порталі "E-date" і офіційно наданої нами інформації про усі тендерні закупівлі, розвалюються як картковий будиночок. Будь, який користувач, який має змогу зайти на "E-date" побачить, що там великими літерами позначено – ПОРТАЛ ПРАЦЮЄ У ТЕСТОВОМУ РЕЖИМІ. І працює він так до сьогоднішнього дня, хоч з 1 липня поточного року було обіцяно надати йому офіційний статус.
Тестовий режим – це значить постійні модернізації, модифікації, зміни, налаштування. Якийсь час система реєструвала лише купівлі із загального фонду, не заносила до реєстру операції зі спеціального фонду, до 1 липня приймалися звіти не за всіма формами. Одним словом, тестування – є тестування і в жодному разі не можна у своїх висновках опиратися на дані, отримані з джерела, яке проходить режим тестування, переконана начальник управління.

- Ми готові надати представникам засобів масової інформації вичерпну інформацію по всім тендерним процедурам, - підкреслила Лариса Костенко. – У нас відсутні приховані операції, у цьому можна переконатися.

Таким ж безпідставними є звинувачення у непрозорості і закритості тендерних процедур, відзначила керівник галузі освіти Кропивницького. Усі розкриття тендерних пропозицій здійснюються публічно, за присутності преси і громадськості. А от рекламувати себе, як радять активісти, виконавчий орган міської ради не має права. Так наполягає сьогодні чинне українське тендерне законодавство.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool