УМВС: До уваги мешканців Кіровоградської області

Серпень 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1904 | Коментарі: 0

Що потрібно знати про право на свободу пересування територією України та реєстрацію місця проживання громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах перебувають в державі. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області .

На сьогодні реєстрація місця проживання/перебування фізичних осіб в Україні здійснюється відповідно до положень Закону України „Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” від 11 грудня 2003 року № 1382-ІV.
Законом встановлено, що місце перебування – це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком менше шести місяців на рік. Місце проживання – це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає понад шість місяців на рік.
Для реєстрації місця проживання особа подає:
письмову заяву,
паспортний документ,
квитанцію про сплату державного мита або документ про звільнення від його сплати,
два примірники талона зняття з реєстрації.
Законом також визначено, що заява про реєстрацію місця проживання є єдиною підставою для реєстрації місця проживання.
Право іноземців та осіб без громадянства на свободу пересування територією України та правового регулювання реєстрації в Україні іноземців та осіб без громадянства, які мають намір проживати в Україні.
Під час перебування в Україні іноземці та особи без громадянства можуть користуватися тими ж правами і свободами, а також виконувати ті ж обов’язки, що і громадяни України, якщо інше не передбачено Конституцією, цим та іншими законами України, а також міжнародними договорами України.
Реєстрація у пункті пропуску через державний кордон включає в себе проставлення в паспортному документі та/або імміграційній картці іноземця чи особи без громадянства відмітки "В’їзд" ("Виїзд"). Реєстрація проводиться на період короткотермінового перебування - для іноземців та осіб без громадянства з держав з візовим порядком в’їзду на період дії візи, але не більше як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами. Для іноземців та осіб без громадянства з держав з безвізовим порядком в’їзду – на термін не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними угодами.
За порушення цих Правил іноземці та особи без громадянства притягаються до відповідальності згідно із Законом України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".
Також до іноземця чи осіб без громадянства може бути застосована санкція скорочення раніше визначеного йому терміну перебування в Україні у разі порушення ним законодавства України (ст. 31 Закону України „Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”), а також видворення (ст. 32 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства).
У разі якщо ці особи ухиляються від виїзду після прийняття такого рішення, вони підлягають примусовому видворенню на підставі постанови адміністративного суду.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool